Hjem Nyheter Derfor begynner mobilen din å hyle klokken 12 i dag

Derfor begynner mobilen din å hyle klokken 12 i dag

Onsdag klokken 12 kan mobilen din gi fra seg en høy lyd, selv om den står på lydløs. Dette skyldes en planlagt test av nødvarsel fra politiet.

I tillegg til denne mobiltesten, skal Sivilforsvaret samtidig teste sireneanleggene som er plassert i byer og tettsteder over hele landet. Disse sirenene vil avgi signalet «Viktig melding – søk informasjon».

Nødvarsel informerer på sine nettsider at denne testen vil utføres over hele landet samtidig, noe som betyr at mobiltelefoner overalt vil vibrere og spille av et høyt lydsignal, mens tyfonene uler.

Viktig verktøy

Nødvarsel er et viktig verktøy for å varsle befolkningen om alvorlige og akutte hendelser som kan true liv og helse. Det er derfor viktig at folk er forberedt på denne testen og vet at det kun er en øvelse.

«Del gjerne informasjon om varslingsprøven med dine nærmeste, slik at flest mulig er forberedt og vet at dette bare er en test,» oppfordrer Nødvarsel.

Ønsker du å unngå den høye lyden? Det er to måter å gjøre dette på: enten slå av telefonen eller sett den i flymodus. Alle nyere mobiltelefoner med oppdatert programvare vil motta testen.

Nødvarsel sendes ut til enheter som befinner seg innenfor et spesifikt geografisk område. Systemet bruker ikke telefonnummeret ditt eller andre personopplysninger, så det spiller ingen rolle hvilket abonnement du har, hvor du bor eller jobber, eller hvor telefonen er registrert.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com