Forsiden Nyttig Derfor bør du bruke eddik i klesvasken

Derfor bør du bruke eddik i klesvasken

Det er vel få følelser som er bedre enn å synke nyvasket og ren ned i deilig mykt sengetøy etter en lang og hektisk dag. Hvis det så også lukter godt er det bare enda bedre.

Problemet er bare at skal man få til dette på en så effektiv måte som mulig, krever det som regel kjemikalier. I form av et skyllemiddel som tilsettes i forbindelse med vask. Ulempen med dette er at man ikke alltid vet hva som er i, med potensielle farer for allergier og lignende som resultat.

Riktignok finnes det mange gode og miljøvennlige alternativer, men faktisk kan man også lage det selv – og sannsynligvis har man allerede alt man trenger. I kjøkkenskapet hjemme. Nemlig eddik.

Reklame

Eddik har den samme mykgjørende effekten som tradisjonelle skyllemidler, men til gjengjeld er eddik ufarlig for naturen. Dessuten bidrar eddik til å holde vaskemaskinen ren samtidig som det nøytraliserer lukt i klærne.

Det aller beste er konsentrert eddik uten tilsetningsstoffer (krydderier og lignende), og man skal bare bruke maksimalt en kvart desiliter per vask, litt avhengig av stoffet man vasker.

Man kan også blande eddiken med eteriske oljer og vann og dermed lage sitt eget skyllemiddel, som er både miljøvennlig, billig og minst like effektivt som det man kjøper på butikken.

LES OGSÅ
Mor trodde sønnen ble stukket av veps. Sannheten var mye verre enn som så

Den svenske avisen Expressen har publisert en oppskrift mange benytter seg av, men man kan også eksperimentere litt på egenhånd og se hva man liker.

Dette trenger man:

9 desiliter kokt og deretter avkjølt vann.

3 desiliter eddikessens

Cirka ti dråper eterisk lavendelsolje.

Dette gjør man:

Man blander vannet, eddikessensen og oljen i en vanlig ren flaske, ryster godt, voila, ferdig.

Så enkelt kan det gjøres. Del gjerne dette tipset slik at flere får øynene  opp for hvor enkelt det kan være å lage sitt eget skyllemiddel.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT