Hjem Helse Derfor bør du legge deg med sokkene på

Derfor bør du legge deg med sokkene på

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Søvn er en viktig del av livet. For noen er det ingen sak å sovne når kroppen og hodet trenger hvile, men for andre er det vanskelig med søvn. Er det tilfelle for deg, så skal du få et godt tips her. Hemmeligheten er et par sokker.

I det siste har en TikTok-video hvor en amerikansk lege forklarer hvordan du enkelt kan sove bedre med sokker på bena, blitt vist over 20 millioner ganger på sosiale medier.

@doctorjesss

I wear socks to bed so don’t come at me im not weird

♬ presleywalker – Presley Walker

«La oss snakke om folk som bruker sokker når de skal legge seg. Det kan virke kontraintuitivt, men sokker gjør føttene varme og dette åpner blodårene som kjøler ned kroppen. Når kroppen din er kjølig, forteller den hjernen at det er på tide å legge seg. Så folk som bruker sokker når de skal sove, har en tendens til å sovne raskere», forklarer legen i videoen.

Søvnforsker bekrefter at trikset fungerer

Søvnforsker og professor ved UIB, Ståle Pallelsen kan bekrefte at trikset fungerer.

«Det har lenge vært kjent at sokker på natten er et søvnråd som en del sverger til. Dette knytter seg til kroppstemperaturen. Når denne faller er det lettest å sovne. Dersom man fryser på bena vil kjernetemperaturen gå opp for å kompensere for dette, og da blir det vanskeligere å sove. Å ikke fryse på bena er viktig med tanke på søvn, forklarer han til KK.

En annen som «går god» for sokketrikset er Kirurg og foreleser ved Imperial College London, Karan Rajan, skriver KK.

– Å bruke sokker i sengen øker blodsirkulasjonen. Når blodkarene utvides, kan de kvitte seg med varmen mye raskere. Dette gjør at kroppstemperaturen kjøler seg ned med en raskere hastighet enn normalt, og det kreves en lav kroppstemperatur for optimal søvn. Hvis du vil ha bedre søvn, må du dekke over føttene, sier kirurgen i en video på TikTok.

Får du litt lite søvn om dagen er altså sokketrikset verdt å prøve ut!

LES OGSÅ:

  1. soverom
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com