Hjem Helse Derfor bør du ta dusjen om kvelden

Derfor bør du ta dusjen om kvelden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Vi får gjerne høre at a-mennesker er sunnere og har bedre livsstil. Men det betyr ikke at enkelte gode vaner også kan læres fra b-mennesker.

Bare tanken på å skulle rekke å dusje om morgenen får b-mennesker til å krympe seg. Men det å bade eller dusje om kvelden har flere fordeler, og er kanskje noe a-menneskene burde vurdere som rutine.

Ifølge nettstedet Dagens.dk er det flere gode grunner til at du bør ta dusjen eller badet om kvelden.

1. Det er bra for huden din

Kroppen vår, og ikke minst huden, regenererer i løpet av natten. Dette betyr at kroppen og huden blir kvitt de døde cellene og erstatter dem med nye. Og når huden vår er ren, er det lettere for den å fornye seg. Derfor er det viktig å vaske grundig, for samtidig å bli kvitt smuss som har lagt seg i porene på dagtid.

2. Allergi

Det er ikke bare fett, svette og smuss som legger seg på huden om dagen. Spesielt om våren og sommeren svever det mye pollen rundt oss. Dette fester seg også på huden og i håret. Det skyldes både mengden pollen som er i luften når det er sesong, men også det at vi oppholder oss mer utendørs når det er varmere i været. Samtidig er vi også ofte mindre tildekket av klær. Så om du eller partneren din har pollenallergi, er det derfor ekstra viktig å ta et kveldsbad. Pollen kan også irritere huden, selv om du ikke er allergisk.

Bildet er tatt av joe137 fra Pixabay

3. Fet hud

Hvis du har fet hud, er et varmt kveldsbad nesten å regne som førstehjelp for huden din. Huden blir fet på grunn av oljene den produserer. Denne produksjonen topper seg i løpet av dagen, og derfor kan du minimere risikoen for kviser og andre hudplager ved å ta et bad sent på kvelden.

4. Lettere å sovne

Etter et deilig, varmt bad faller faktisk kroppstemperaturen. Det er den samme mekanismen som settes i gang når du holder på å sovne. En studie fra Harvard University viser at aftenbadet ikke bare hjelper deg å sovne hurtigere – det vil også gi deg bedre søvnkvalitet. Det gjør at det blir lettere å sovne. Så om du pleier å snu og vende på deg i lang tid før du får sove, burde du kanskje vurdere en dusj eller et bad på kvelden.

5. Reduserer stress

Et bad, uansett tidspunkt, bidrar til å redusere mengden av stresshormonet som kortisol. Kortisol akkumuleres i blodet når vi blir stresset, og på sikt kan det være farlig å gå rundt med for mye av det.

Bader du om kvelden får kroppen din mulighet til å bli kvitt stressehormonene som har samlet seg opp i løpet av dagen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com