søndag, november 29, 2020

Derfor bør hunden få lov å sove i senga di

Mest lest nå

Mener han var sjanseløs – ukjent skade ødela for Farmen-Asle

Asle Kirkevoll (63) røk ut av Farmen etter melkespannholding mot Kjetil Kirk (27). Søndag måtte hestebonden Asle Kirkevoll fra Geilo forlate Farmen etter tvekamp i...

Hunden ble skutt i begge bakbena da han reddet soldatene – nå hedres Kuno med gjev pris

Militærhunden Kuno stupte gjennom kuleregnet for å redde livene til de britiske soldatene som kjempet mot al-Qaida-opprørere. Da de britiske troppene kom under ild, løp...

Meghan om spontanaborten: En syklus av ensom sorg

Mens Meghan hadde lille Archie på armen skjønte hun at hun var iferd med å miste sitt andre barn.  Meghan Markle (39) deler tankene rundt den...

En ny undersøkelse viser at kvinner sover bedre dersom de deler seng med en hund. 

Mange hunde- og katteeiere synes det er koselig at kjæledyret finner plassen sin ved fotenden når det er leggetid. For andre er det helt utenkelig å ha dyr i senga. 

I  en amerikansk studie referert til av KK.no viser det seg at kvinner faktisk sover bedre om natten om de deler seng med en hund. En partner eller en katt gir ikke den samme gode effekten for nattesøvnen. Faktisk tvert imot skriver KK. 


Hund i seng. Bildet er tatt av Krisztián Kosár fra Pixabay

Trygghet

Kvinnene i studien sa hunden forstyrret dem mindre om natten enn partneren, og det å sove med en hund både ga dem velbehag og trygghet. 

Kvinnene som sov med en katt ble mer forstyrret og opplevde mindre trygghet enn de som sov med en hund eller en partner. 

Studien viste også at hundeeiere ofte legger seg tidligere enn andre, og at de våkner tidligere enn katteiere. 

Forskerne bak studiet sier det er for tidlig å gå så langt som å påstå at hunden vil løse alle eventuelle søvnproblemer.

Men om det er uenighet om hunden skal få sove i senga eller ikke, så har du som kvinne i det minste et svært godt argument for at den skal få lov til det.  

LES OGSÅ: Ny forskning: Hundeeiere lever lenger enn hundeløse mennesker

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter