in

Derfor er dette populære krydderet borte

gastromat
gastromat borte fra butikkhyllen

Tilhengere av krydderet Gastromat fortviler. Krydderet er nemlig ikke å få tak i lenger.

Blandingskrydderet Gastromat har blitt produsert av familiebedriften Gastromat AS i Sande i Vestfold helt siden 1966. Fabrikken har fire ansatte og produserer over en halv million Gastromat-bokser i året. Det skriver TV 2.

Men nå er det altså helt tomt i butikkhyllene. Og kundene fortviler.

Maskinhavari på fabrikken

Årsaken til at det er helt utsolgt for Gastromat er at fabrikken har problemer med en spesialdesignet maskin som lager krydderet. Den havarerte rett over nyttår.

«Vi har hatt maskinhavari på produksjonsmaskinen og må bygge ny. Maskinen er spesialdesignet og vi har jobbet i lengre tid med å få kvalifisert personell til å reparere den. Det trengs spisskompetanse for å reparere den», forteller Lars Kvan, styreformann i Gastromat AS til TV 2.

Krise blant kundene

I Facebook-gruppa Gastromat, fortviler medlemmene.

«Gastromat er livets krydder, men produsenten klarer ikke produsere og levere i butikkene», skriver en på Facebook.

«Nå er krisa større enn størst! Til og med naboene (som jeg har lånt Gastromat av) er nå blitt helt tomme. Når er havariet fikset? Trenger å vite det før jeg bestiller time hos fastlegen», skriver en annen.

Må vente til sommeren


Dessverre må nok Gastromat-tilhengere vente enda en god stund før krydderet er tilbake i butikkhyllene. På fabrikken, kjemper de en kamp om å få maskinen ferdig så fort som mulig. Men det blir nok ikke før til sommeren.

«Det er hyggelig å høre at folk savner krydderet vårt, og vi håper å komme på plass igjen i butikkhyllene i løpet av sommeren. Vi håper at de store innkjøpskjedene i Norge har tålmodighet med oss og ikke forlater oss nå som vi kjemper med å få krydderet tilbake», sier Lars Kvan til TV 2.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hilde Skovdahl

«Charter-Hilde» tar et oppgjør med kroppspress – delte nakenbilde på sosiale medier

keiino

Nå er norske KEiiNO på topp 10 i verden – burde vunnet Eurovision