in

Derfor er en elektrisk varmelampe det smarte valget på terrassen

Den norske sommeren er relativt kort, og været kan være ustabilt til tider. Dessuten blir det raskt kjølig om kveldene både vår og høst – samtidig som det selvfølgelig kan bli skikkelig kaldt om vinteren. Dette klimaet har skapt et behov for utendørs oppvarming, og det finnes mange forskjellige varmelamper å velge mellom på markedet.

Rask oppvarming en begrenset tid

Oppvarming av en terrasse eller balkong er helt annerledes enn oppvarming av innendørs oppholdsrom. De aller færreste sitter på uteplassen mer enn noen timers tid, og det er selvfølgelig ikke aktuelt å la varmen stå på døgnet rundt.


Det er også årsaken til at varmelamper som regel er konstruert for å gi varme svært raskt. Elektriske varmelamper benytter en teknologi som skaper strålevarme, det betyr at en stor andel av varmen faktisk treffer menneskene som sitter under lampen, samtidig som luften rundt ikke varmes opp like mye. En varmelampe med gass vil også skape noe strålevarme, men for privat bruk er de elektriske løsningene uten tvil å foretrekke.

Men hva med strømregningen?

Strømpriser har fått mye oppmerksomhet i senere tid, og det er smart å ha et forhold til strømsparing og fornuftig bruk av energi. Samtidig er det viktig å spare der det monner, og ikke kutte komfort unødvendig.

En elektrisk varmelampe har vanligvis en effekt på 1500 – 2000 watt, noe som tilsvare en mellomstor til stor panelovn. Forskjellen er selvfølgelig brukstiden. En panelovn kan være i tilnærmet kontinuerlig drift i hele fyringssesongen, men en varmelampe vil brukes noen timer i uken. Det betyr selvfølgelig også at strømkostnaden blir tilsvarende lavere.

Å gange den gjeldende kilowattprisen med to vil gi den omtrentlige timekostnaden for å bruke en varmelampe med 2000 watt effekt – og det handler vanligvis ikke om gigantiske summer. Sammenlignet med gass er strøm uansett et klart bedre alternativ, både når det gjelder enkelhet, kostnader og brukervennlighet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

hund

Morsomme hunder på internett – hvem er din favoritt?

Emosjonell gutt (9) bryter ut i tårer når han holder tale i søsterens bryllup: –Takk for at du har gitt meg en svigerbror