Familie Derfor er tanter og onkler så viktig for nevøer...

Derfor er tanter og onkler så viktig for nevøer og nieser

-

- Reklame -

Tidligere har vi skrevet flere artikler om hvorfor besteforeldre er så viktig i et barns oppvekst. Men også tanter og onkler kan ha en unik innvirkning på livene til våre små håpefulle. 

Tanter og onkler er viktige, ikke minst fordi de gir barna en mulighet til å få et nært forhold med en voksen som ikke nødvendigvis har de samme forklaringene på ting som mamma og pappa, forteller psykolog Susan Bartell til P&G Everyday.

Det finnes mange grunner til at barn kan ha stor nytte av onkler og tanter, i denne artikkelen nevner jeg noen av dem.

Den perfekte barnepasser

Barn senser og får med seg mye. Mer enn vi ofte er klar over. I tidligere generasjoner brukte man ikke barnehager eller betalte barnepassere, man brukte familien. Alle stilte opp, og man gjorde det ikke for betaling men fordi man genuint ønsket å hjelpe familien og brydde seg om barna.

Tanter og onkler kan være de perfekte barnepassere. Foto: Pixabay

Også i dag vil sannsynligvis en onkel eller tante sitte barnevakt fordi de har lyst. Fordi de ønsker å tilbringe tid med nevøene og niesene sine. Ikke fordi de blir betalt for det. Barn merker slikt.

Når barn kan være sammen med andre medlemmer av familien og føle seg elsket og verdsatt vil de få sterkere bånd og tro på kjærlighet og godhet i mennesker. Dette vil øke sannsynligheten for at de lever positive og produktive liv, sier psykolog Dr. Veritas til P&G Everyday.

Positive rollemodeller 

Det har alltid vært viktig for barn å ha positive forbilder og rollemodeller. Kanskje spesielt i dagens samfunn hvor sosiale medier, TV og internett har en enorm innflytelse på den oppvoksende generasjon.

Alle barn trenger rollemodeller. Som onkel eller tante har du en unik mulighet til å være det. Foto: Pixabay
Alle barn trenger rollemodeller. Som onkel eller tante har du en unik mulighet til å være det. Foto: Pixabay

Onkler og tanter kan være disse rollemodellene. Ofte får de stempel som den «kule onkelen eller den gøye tanten» fordi onkler og tanter er flink til å ta barna med på nye og artige aktiviteter.

For mange barn kan det også være lettere å snakke med onkelen eller tanten sin om vanskelige tema enn med foreldrene sine.

De er omsorgsfull men ikke overbeskyttende 

Onkler og tanter har ikke de samme forpliktelsene ovenfor barna som foreldre har. Med andre ord kan de tillate seg å vise omsorg, uten å ha en formaning i bakkant. Som å sette krav om lekser etter en kjekk aktivitet.

Barn trenger selvfølgelig grenser og krav, men de kan også ha godt av en «pust i bakken» hvor de får tilbringe tid med voksne som ikke setter alle disse kravene.

Gir dem bedre selvtillit  

«De fleste barn får en enorm selvtillit når de oppdager at andre viser en genuin interesse for livet deres og ønsker å bli bedre kjent med dem,» skriver familieterapeut Susan Stiffelman i boken “Parenting With Presence”.

Som onkel eller tante kan du øke selvtilliten til nevøen eller niesen din.
Som onkel eller tante kan du øke selvtilliten til nevøen eller niesen din. Foto: Pixabay

Og akkurat en slik person som gir barnet ekstra selvtillit kan du som tante og onkel være. Still opp på skoleavslutninger, fotballkamper, skuespill, oppvisninger, eller hva det måtte være nevøen eller niesen din deltar på.

Vis interesse for dem og du øker selvtilliten deres!

En bonusforsørger 

«Jeg hører ofte om tanter og onkler som gir noe ekstra til sine nevøer og nieser. For eksempel at de kjøper ekstra klær til dem, tar dem med på aktiviteter eller turer,» sier familieekspert Amy Goyer til AARP.

Ingen barn kan få for mye kjærlighet! Foto: Pixabay

Slike handlinger gjør ikke bare at barna føler seg ekstra spesielle og viktige, men det hjelper også foreldrene, spesielt dem med trang økonomi.

Å være tante eller onkel er en gave. Ingen barn kan få for mye kjærlighet. Husk at du har en unik posisjon til å bety noe ekstra og være en ressursperson for niesen eller nevøen din! 

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Da hun får vite at de ufødte tvillingene har Downs syndrom, bestemmer hun seg for å adoptere dem bort

Da Julie McConnel fikk beskjed om at hun ventet tvillinger med Downs syndrom, tenkte hun umiddelbart at hun ikke...

5 år gamle Weston overlevde kreftsykdommen. Nå gir han alle bursdagsgavene sine til syke barn

Lille Weston fikk kreft i kroppens bløtvev da han var bare to år gammel. Etter to år med tøff...

Moren fikk den friske sønnen sin operert 13 ganger før han fylte åtte år

Gutten ble innlagt på sykehuset 320 ganger på åtte år. Nå er moren dømt for grov omsorgssvikt. Kvinnen fra Texas...

Forsker mener det er like sunt å se på TV-serier som å lese bøker

Du har sikkert hørt det mange ganger: Bøker gjør oss smartere, minsker stress, forsinker aldringsprosesser i hjernen, og utvikler...

4 av 5 vasker ikke hendene etter dobesøk

Ett gram avføring inneholder 100 millioner bakterier. Ved å vaske hendene etter dobesøk og før man spiser, kan man...

Gutt ble født med et hjerte i pannen – slik ser han ut nå

Çinar fra Tyrkia ble født i 2015. Han ble raskt et fenomen på internett.  Den lille gutten ble nemlig født...