Hjem Familie Derfor går forholdet i vasken i sommerferien. 8 grunner til at vi krangler oss gjennom årets høydepunkt

Derfor går forholdet i vasken i sommerferien. 8 grunner til at vi krangler oss gjennom årets høydepunkt

Hvordan klarer vi å gjøre ferien til høytid for krangling?

Dere har begge gledet dere. Endelig ferie og endelig tid til å være sammen. Bare dere to. Sol og strandliv, langt unna hjemlige bekymringer og gjøremål. 

Men realiteten matcher sjeldent forventningene.

Ferien er i stedet tiden da vi gjerne krangler mest, og i verste fall oppdager at hele forholdet er i ferd med å gå rett «åt skogen». 

80 prosent oppgir at de krangler en eller to ganger i løpet av en fjortendagers ferie.

62 prosent oppgir at de krangler eller småkrangler hver eneste dag. 

Her har vi samlet noen av de mest klassiske feriekranglene. Og du er advart: Det er stor fare for at du blir å kjenne deg igjen. 

1. Interessekonflikten

Du vil bare slappe av på stranda eller ved bassenget, opparbeide en lekker brunfarge og lese den boka du har hatt lyst til å lese helt siden i fjor sommer. Kjæresten, derimot, vil «gjøre noe». 

Vi er ofte helt uenig om hva som er utgangspunktet for ferien. Og da blir det selvfølgelig også krangling. 

2. Det litt for lange blikket på stranda

Foto: Canva

Det er umulig å unngå. De fleste menn og kvinner synes må se litt ekstra på dama i bikini og den irriterende veltrente grekeren Stelios (som daglig, i timesvis, vandrer opp og ned langs stranda). 

Det høres ut som en klisjé, men i en undersøkelse gjengitt i avisa The Daily Mail, er det litt for lange blikket på damer i bikini, den viktigste årsaken til at par krangler. 

3. Pengene

«Nå er vi på ferie, pengene skal ikke bety noe», sier han på feriens dag én. To dager seinere er stemningen en helt annen. 

Vi krangler nemlig ofte om penger. Hun bruker for mye penger i butikken, mens han vil bruke pengene på en bedre restaurant. Du vil ta taxi. Kjæresten vil ta buss. ‘

Det tar riktignok ikke helt av, før den første beskyldningen kommer. Er det noe vi hater, er det å bli beskyldt for å være kjip. 

4. Hvor er vi egentlig? 

Foto: Canva

Smarttelefonen er i ferd med å utradere det som var en sikker kranglekilde i gode, gamle dager. Du vet øyeblikket: «Nei! Du skulle tatt forrige til høyre». 

De neste minuttene er sjeldent hyggelig. «Hvorfor sa du ikke det før?», «Jeg sa det jo», «Du må følge bedre med», «Få se selv!», osv. 

Å investere 300 kroner i GPS som ekstrautstyr i leiebilen virker plutselig som småpenger. 

5. Det ene glasset for mye

Det krangles overraskende mye om at den ene i forholdet drikker for mye. På ferien skal vi kose oss, og for mange betyr det også at vi vil drikke en del alkohol. 

Men vi er ikke alltid enig om hva som er en passe mengde alkohol. Og hva gjør vi da? Snakker rasjonelt om hvordan vi opplever situasjonen? Nei. Vi krangler. 

6. Same procedure as every year, James 

«Aahh. Jeg husker en utrolig bra restaurant jeg var på for to år siden. Jeg er sikker på at den var rett rundt hjørnet». 

Du har garantert hørt det før. Om den gode restauranten, eller den hyggelige sammenkomsten som dere (eller kanskje det var med eksen, gud forby) hadde for noen år siden. 

Vi er ofte uenige om tradisjoner og gjøremål. Mens den ene vil ha det likt som før, vil den andre oppleve noe nytt. Hvorfor ta sjanser når man vet hva som funker, spør den ene. Hvordan skal man da oppleve noe nytt, svarer den andre. 

7. Er det nødvendig å ta med så mye?  

«Jeg vedder på at du ikke blir å bruke halvparten», sier han halvveis irritert på vei til flyplassen. 

Og du vet at du blir å høre det igjen i løpet av ferien. Pakking er som regel en ganske kjønnsdelt greie. Menn vil ha med seg minst mulig (av en eller annen grunn er det en mandig greie), mens damene tar med seg alt, alt for mye.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com