Hjem Viralt Derfor går høna Henriette rundt med en gul refleksvest

Derfor går høna Henriette rundt med en gul refleksvest

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Høner er normalt flokkdyr – men det gjelder ikke for utbryterdronningen Henriette.

Høna Henriette er et kjent og populært innslag i landsbyen Wald-Michelbach like utenfor Heidelberg i den tyske delstaten Hessen. 

Hun tripper rundt i bybildet i den gule refleksvesten sin og får fremmede til å sperre opp øynene. Innbyggerne kjenner henne derimot godt.

– Vi har rundt hundre fjørfe, og en av de er ute og går tur hver eneste dag. Gjerne klokken fem om morgenen, sier hønsebonden Corinna Niemeyer til den tyske avisen Bild

Skjermdump: HR Fernsehen

Niemeyer forteller at Henriette har lagt ut på spaserturene sine hver dag det siste halvåret. Hun har ennå ikke lyktes i å stoppe den eventyrlystne høna, og hvordan hun klarer å komme seg ut er fortsatt et mysterium.  

Må bruke refleksvest

For å forhindre at utbryterdronningen skulle komme til skade under eventyrene sine har Niemeyer satt på henne en gul refleksvest

Henriettes motivasjon for å fortsette på rundturene i Wald-Michelbach er ikke vanskelig å forstå. Hun sjarmerer til seg ris, poteter og andre matrester fra naboene. Høna er dessuten blitt et populært innslag i lokalsamfunnet, og figurerer ofte på selfies. 

Niemeyer sier til Bild at hun håper hønas popularitet i sosiale medier kan skaffe henne sponsor av refleksvester i liten størrelse.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com