Meninger Derfor er gode menneskene de som har hatt det...

Derfor er gode menneskene de som har hatt det vanskelig i livet

-

- Reklame -

Livet tester mennesker hver eneste dag. Og for grunner vi ikke kjenner til, blir alle utsatt for forskjellige tester.

Noen har vanskelig for i det hele tatt å bruke en kalkulator, mens andre er utstyrt med matematisk forståelse fra starten av. Uansett så må vi alle klare oss og bruke det vi har fått utdelt. Faktisk så er alt vi har fått – helt tilfeldig. Gener, nasjonalitet og økonomi i oppveksten er alle er med i potten av flaks.

Uansett hvilke odds livet har gitt deg, så må du ta et valg. Skal du være et offer eller gjøre det beste ut av det? Du har selv fullstendig kontroll over livet ditt. Skal det være søtt eller surt? Du bestemmer.

Den sveitsiske psykiater og forfatteren Elisbeth Kübler-Ross sa en gang:

«De mest vakre menneskene vi kjenner til er de som vet hvordan nederlag smaker. De har lidd, slitt, opplevd tap, og har funnet veien ut av dypet. Disse personene har en takknemlighet, en sensitivitet og en forståelse av livet som fyller dem med lidenskap, godhet og omtanke. Vakre mennesker er ikke noe som skapes av seg selv.»

Med andre ord. Gode mennesker var ikke født som gode mennesker – de har selv formet seg slik.

Gode mennesker bringer lys til verden fordi de selv kommer fra en mørk fortid.

Gode mennesker har ofte fått utdelt uflaks fra starten av. De har blitt kastet ut i vanskelige situasjoner og sett destruktive ting i livet. Foreldre med rusproblemer eller en oppvekst i fattigdom som eksempel.

De har ikke bare lært hvordan de skal skape suksess, de har lært hvordan de skal overleve. De har blitt sparket i skrittet men på en eller annen måte gjort det umulige: De har lært seg hvordan de skal dra seg selv opp igjen, og holde tritt med alle andre i en verden som ikke venter på noen.

Gode mennesker elsker mest, fordi de har blitt såret dypest.

Kjæresten din vil sannsynligvis behandle deg bedre dersom han/hun har blitt såret av en tidligere partner.

Hvorfor er det slik? Vel, mennesker som har fått hjertet sitt knust vet hvordan det er. De vet hvor mye det kostet å pusle hjertet tilbake til en bit. De vil aldri ønske at et annet menneske skal gå gjennom den samme lidelsen.

jessica wendorf
Jessica wendroff skriver for Elite Daily hvor dette innlegget først ble publisert. Når hun ikke skriver så trener hun aerobic, tar bilder eller shopper.

Gode mennesker har lært at når man er på bunn så kan det bare gå en vei. Oppover. 

Det er helt klart mulig at noen gode mennesker pleide å være pessimister. Men over tid så har de vanligvis lært hvordan man skal forholde seg positiv i vanskelige tider.

Kanskje det har gått opp for dem at alle små ting som drar deg ned i livet, egentlig er byggeklosser som gjør deg sterkere.

Eller kanskje det å ha måtte ta seg av et alkoholisert familiemedlem har lært dem empati og tålmodighet. Mange terapeuter har lært fra ung alder hvordan man setter seg inn i andre menneskers livssituasjon.

På denne måten bygger gode mennesker trappetrinn av kvikksand.

Gode mennesker vil ikke at andre skal lide slik som de selv har gjort. 

Gode mennesker har kanskje blitt mobbet fordi de har fregner, store ører eller kviser. Kanskje har de følt seg usynlig ovenfor andre mennesker. Når du vet hvordan det er å føle deg utenfor, mobbet eller plaget – vil du aldri ønske å påføre den samme lidelsen til andre mennesker.

Godhet kommer fra dem som kjenner til ondskap. Gode mennesker plager ikke. De gir komplimenter og oppmuntrende ord. De vil at andre skal føle seg verdifull og selvsikkert fremfor stygg og såret. Gode mennesker vet nemlig hvordan begge deler føles.

Gode mennesker har valgt å være overlevere som hjelper andre å holde seg flytende.

Gode mennesker kan ta alle vanskelige situasjoner som oppstår på strak arm. De vet at de kan overleve alt, fordi de allerede har gjort det før. Arrene er bare bevis på at nye skrap i fremtiden også kan leges. Om noe slår de over ende, reiser de seg igjen og fortsetter videre. Å vite at de selv klarer seg, gjør at gode mennesker også kan hjelpe de som ikke er like heldig.

I livets kappløp har de fleste bare fokus på seg selv. Men mennesker som har hatt det vanskelig, passer på de som skal gjennom lignende vanskeligheter. De heier vennene sine fremover, deler av vannflasken sin og motiverer andre til å løpe livets kappløp sammen.

Gode mennesker blir den hjelpende hånden de skulle ønske de selv hadde hatt….

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Vil forby all bruk av engangsplast i Norge

Miljødirektoratet foreslår nå å innføre et nasjonalt forbud mot bruk av all engangsplast. Det betyr at det vil bli et...

Marit Bjørgen er bekymret for langrennssportens framtid

Marit Bjørgen (39) har de siste 20 årene vært på toppnivå innen langrennssporten. I løpet av disse årene, har...

Ari Behn møtte Durek Verrett: – Liker han veldig godt

Det har vært stille rundt Märtha Louises (48) eksmann Ari Behn (47) de siste årene. Ari har vært opptatt...

Hunden gråter når han skilles fra kuen – se det rørende øyeblikket når de treffes igjen

Det finnes mange eksempler på dyr som danner helt spesielle vennskap med andre dyrearter enn dem selv. Historien om hunden...

Da Michelle Obama delte dette bildet fra gymmen, eksploderte det

Tidligere førstedame Michelle Obama (55) brenner for helse og sunnhet. Selv trener hun ofte, gjerne på treningsstudio. For to...

Hundens elskede bestemor døde. Hundens reaksjon er sett over ni millioner ganger

Huskyen Wiley hadde et helt spesielt forhold til sine eieres bestemor. De hadde et veldig sterkt forhold, og ingen...