Forsiden Meninger Derfor er gode menneskene de som har hatt det vanskelig i livet

Derfor er gode menneskene de som har hatt det vanskelig i livet

Livet tester mennesker hver eneste dag. Og for grunner vi ikke kjenner til, blir alle utsatt for forskjellige tester.

Noen har vanskelig for i det hele tatt å bruke en kalkulator, mens andre er utstyrt med matematisk forståelse fra starten av. Uansett så må vi alle klare oss og bruke det vi har fått utdelt. Faktisk så er alt vi har fått – helt tilfeldig. Gener, nasjonalitet og økonomi i oppveksten er alle er med i potten av flaks.

Uansett hvilke odds livet har gitt deg, så må du ta et valg. Skal du være et offer eller gjøre det beste ut av det? Du har selv fullstendig kontroll over livet ditt. Skal det være søtt eller surt? Du bestemmer.

Den sveitsiske psykiater og forfatteren Elisbeth Kübler-Ross sa en gang:

«De mest vakre menneskene vi kjenner til er de som vet hvordan nederlag smaker. De har lidd, slitt, opplevd tap, og har funnet veien ut av dypet. Disse personene har en takknemlighet, en sensitivitet og en forståelse av livet som fyller dem med lidenskap, godhet og omtanke. Vakre mennesker er ikke noe som skapes av seg selv.»

Med andre ord. Gode mennesker var ikke født som gode mennesker – de har selv formet seg slik.

Gode mennesker bringer lys til verden fordi de selv kommer fra en mørk fortid.

Gode mennesker har ofte fått utdelt uflaks fra starten av. De har blitt kastet ut i vanskelige situasjoner og sett destruktive ting i livet. Foreldre med rusproblemer eller en oppvekst i fattigdom som eksempel.

De har ikke bare lært hvordan de skal skape suksess, de har lært hvordan de skal overleve. De har blitt sparket i skrittet men på en eller annen måte gjort det umulige: De har lært seg hvordan de skal dra seg selv opp igjen, og holde tritt med alle andre i en verden som ikke venter på noen.

Gode mennesker elsker mest, fordi de har blitt såret dypest.

Kjæresten din vil sannsynligvis behandle deg bedre dersom han/hun har blitt såret av en tidligere partner.

Hvorfor er det slik? Vel, mennesker som har fått hjertet sitt knust vet hvordan det er. De vet hvor mye det kostet å pusle hjertet tilbake til en bit. De vil aldri ønske at et annet menneske skal gå gjennom den samme lidelsen.

LES OGSÅ
En hyllest til alle besteforeldre: Vi hadde ikke klart det uten dere!

jessica wendorf
Jessica wendroff skriver for Elite Daily hvor dette innlegget først ble publisert. Når hun ikke skriver så trener hun aerobic, tar bilder eller shopper.

Gode mennesker har lært at når man er på bunn så kan det bare gå en vei. Oppover. 

Det er helt klart mulig at noen gode mennesker pleide å være pessimister. Men over tid så har de vanligvis lært hvordan man skal forholde seg positiv i vanskelige tider.

LES OGSÅ
Å ligge i barnets seng til det sovner er IKKE en dårlig vane!

Kanskje det har gått opp for dem at alle små ting som drar deg ned i livet, egentlig er byggeklosser som gjør deg sterkere.

Eller kanskje det å ha måtte ta seg av et alkoholisert familiemedlem har lært dem empati og tålmodighet. Mange terapeuter har lært fra ung alder hvordan man setter seg inn i andre menneskers livssituasjon.

På denne måten bygger gode mennesker trappetrinn av kvikksand.

Gode mennesker vil ikke at andre skal lide slik som de selv har gjort. 

Gode mennesker har kanskje blitt mobbet fordi de har fregner, store ører eller kviser. Kanskje har de følt seg usynlig ovenfor andre mennesker. Når du vet hvordan det er å føle deg utenfor, mobbet eller plaget – vil du aldri ønske å påføre den samme lidelsen til andre mennesker.

Godhet kommer fra dem som kjenner til ondskap. Gode mennesker plager ikke. De gir komplimenter og oppmuntrende ord. De vil at andre skal føle seg verdifull og selvsikkert fremfor stygg og såret. Gode mennesker vet nemlig hvordan begge deler føles.

Gode mennesker har valgt å være overlevere som hjelper andre å holde seg flytende.

Gode mennesker kan ta alle vanskelige situasjoner som oppstår på strak arm. De vet at de kan overleve alt, fordi de allerede har gjort det før. Arrene er bare bevis på at nye skrap i fremtiden også kan leges. Om noe slår de over ende, reiser de seg igjen og fortsetter videre. Å vite at de selv klarer seg, gjør at gode mennesker også kan hjelpe de som ikke er like heldig.

I livets kappløp har de fleste bare fokus på seg selv. Men mennesker som har hatt det vanskelig, passer på de som skal gjennom lignende vanskeligheter. De heier vennene sine fremover, deler av vannflasken sin og motiverer andre til å løpe livets kappløp sammen.

Gode mennesker blir den hjelpende hånden de skulle ønske de selv hadde hatt….

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet