in

Derfor har du ikke sett Pernille Sørensen på «Nytt på Nytt» i det siste

Skjermdump: NRK / instagram @nyttpaanytt

Da Ingrid Gjessing Linhave trakk seg fra NRKs humorprogram i 2015, kom Pernille Sørensen inn som fast paneldeltaker.

Mange nordmenn er vant til å få Pernille Sørensen som «gjest» hjem i stua via tv-skjermen på fredagskveldene. Sammen med Johan Golden er hun fast paneldeltager i NRKs humorsatsing «Nytt på Nytt».

Men nå har Pernille hatt vikar flere fredager. Både Isalill Kolpus, Sigrid Bonde Tusvik og Liv Gulbrandsen har stilt opp som gjestepanelister for å løse oppgaver basert på siste ukes nyhetssaker, ledsaget av morsomme kommentarer.


melder Dagbladet om årsaken til at vi har sett vikarer i Pernilles stol de siste ukene: Hun er opptatt med innspillingene av «Side om Side».

– Vi har en vennskapelig krangel med «Side om side»-gjengen hver eneste vårsesong, fordi de starter opptakene sine før vi er ferdige med våre, og de er like avhengig av Pernille som oss, sier prosjektleder for «Nytt på nytt», Kjetil Kooyman, til Dagbladet.

Kooyman kan videre opplyse at Pernille er tilbake i Nytt på Nytt neste episode – som også er vårens sesongavslutning av humorkonseptet som har rullet på NRK helt siden 1999. Nytt på Nytt er basert på det britiske tv-showet «Have I Got News For You» som allerede hadde gått på BBC One i ni år da konseptet dukket opp i norsk drakt.

Pernille Sørensen spiller «Lisbeth Berg», samboeren til Frode Pedersen (spilt av Tore Sagen) i serien «Side om Side». I serien er skuespilleren mor til Vilde og Sander, som spilles av Tuva Greaker og Axel Omejer. I serien har hun også selskap av en annen Nytt på Nytt-profil: Den aller første Programlederen, Jon Almaas, spiller rollen som Christian Kopperud.

Selv om denne serien nå ruller på sin 10. sesong, er den ikke på langt nær så etablert som Nytt på Nytt – første gang Side om Side-gjengen dukket opp på norske tv-skjermer var nemlig i 2013.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sporten-Julie: – Gikk fra å si at jeg ikke skulle ha barn, til virkelig å ønske å bli mor

Rekruttene raste ut av Kompani Lauritzen