Hjem Kjendisnytt Maria Mena feirer ett år uten alkohol: Aldri igjen

Maria Mena feirer ett år uten alkohol: Aldri igjen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Maria Mena har trollbundet publikum over hele verden med sin unike stemme og gripende tekster. Med en karriere som strekker seg over to tiår, har Maria Mena etablert seg som en av landets mest respekterte og talentfulle artister. Nå forteller hun om hvorfor hun har lagt alkoholen på hyllen.

Maria som er født og oppvokst i Oslo ble tidlig inspirert av musikk og begynte å skrive egne sanger allerede som tenåring. Hennes lyrisk betydningsfulle tekster og sjelfulle stemme fanget oppmerksomheten til musikkbransjen, og hun signerte sin første platekontrakt allerede som 16-åring.

Og Maria var heldig som hadde musikken. Tidligere har Maria Mena fortalt om en turbulent oppvekst. I et intervju med Kamille har hun tidligere fortalt om hvordan det var å vokse opp og aldri ha penger i det som var de mest shabby delene av Oslo på den tiden.

I dag er Gründerløkka en populær og urban bydel mange unge søker til. En av de som elsker det pulserende livet som er der nå er Maria Mena. Hun har selv flyttet tilbake til barndoms trakter. Men da Maria vokste opp var ikke denne delen av Oslo vel ansett.


– Jeg har bodd sikkert 15 ulike steder i nærheten, og vi flyttet stadig mellom Grünerløkka, Torshov og Bjølsen. Noen ganger ble vi kastet ut fordi vi ikke hadde penger til husleie, forteller Maria Mena i et åpenhjertig intervju med Kamille.

Men hun likte seg på «løkka». Også som barn. Det var et yrende sosialt liv, med mange spennende mennesker. I etterkant har hun skjønt at mange i nabolaget slet med forskjellig. Noen hadde foreldre som drev med rus, mens andre bare generelt slet med å få endene til å møtes.

Kuttet ut alkohol

I tillegg til å være en talentfull musiker, er Maria Mena også en engasjert aktivist og talsperson for ulike viktige samfunnsspørsmål. Hennes sangtekster har ofte et politisk og sosialt budskap, og hun bruker sin plattform til å spre bevissthet og inspirere til endring. Og en endring har hun selv gjort det siste året. Hun har nemlig sluttet å drikke alkohol.

«Jeg vil takke alle dere som har sendt meg melding i forbindelse med min nye alkoholfrie hverdag», skrev hun på Instagram.

Ovenfor Nettavisen har hun fortalt at hun aldri skal drikke igjen.

– Jeg er nå tre måneder som edru, og jeg har ikke tenkt til å begynne igjen noensinne sier hun til avisen og fortsetter:

– Innboksen min er overfylt av mennesker som lar seg inspirere til å gjøre det samme. Enten det er å kutte ut en liten periode eller for godt.

Ett år uten alkohol

I et nytt innlegg på Instagram feirer nå Maria at det har gått ett år siden hun sist smake alkohol. Hun skriver:

«Ferdig med bakrusene. Ferdig med å prøve å kontrollere forbruket mitt og telle enhetene mine, bare for å skuffe meg selv og drikke for mye igjen. Jeg ville se på folk som kunne ta én drink og være fornøyd med det, og jeg måtte innrømme for meg selv at det ikke var meg og aldri kunne bli meg. Alkoholen hadde blitt en berg-og-dal-bane jeg aldri virkelig fikk pause fra, og jeg var utmattet. Jeg ville lære hvordan jeg kunne være edru… hele tiden. Jeg ville vite at jeg kunne stole på meg selv igjen og stille opp for meg selv, ikke bare en gang i blant, men hver dag. Men hvordan? Mange som sliter med spiseforstyrrelser og som ikke vet hvordan de skal regulere nervesystemet sitt, vil på et tidspunkt ty til alkohol eller andre former for avhengighet, så på en måte hadde jeg alltid sett dette komme… og for ett år siden var det på tide å gjøre noe med det.

Det vanskeligste var ikke å slutte med alkohol, men å lære å være sosial uten den. Å lære å sitte med følelsene mine uten den, men med tiden ble det den mest naturlige tingen, og nå husker jeg ikke hvordan det føles å drikke 😉

De første tre månedene var de vanskeligste, men etter det så og følte jeg dette lyset… og det har ikke vært en morgen jeg har våknet uten å være så takknemlig for at jeg ikke drakk kvelden før. Jeg vil bare si at hvis jeg kan gjøre det, kan du også!

Gratulerer Maria! Ett år ned og en livstid igjen, ett skritt av gangen❤️»

LES OGSÅ: Maria Mena åpenhjeertig om den tunge tiden: – Her er et bilde av meg fra min mørkeste dag

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com