Forsiden Nyttig Derfor har hekling og strikking noen fantastiske helsefordeler!

Derfor har hekling og strikking noen fantastiske helsefordeler!

Hekling og strikking er en populær hobby for mange nordmenn. Men foruten å være kjekt, hevder eksperter at du får en rekke helsefordeler ved å driver med dette!

I følge Littlethings bør du klappe deg selv på skulderen dersom du har denne hobbyen. De lister opp en rekke fordeler ved å strikke og hekle.

1. Du får lavere puls og blodtrykk

Alle som har forsøkt seg på hekling og strikking vet at det er en veldig avslappende aktivitet. Dette har en enorm helsegevinst (spesielt for eldre mennesker); når man slapper av, synker også stressnivået i kroppen noe som medfører lavere blodtrykk.

2. Fingrene får trent seg

Det er alltid fascinerende å se på mennesker som behersker strikking og/eller hekling. Fingrene går som trommestikker, raskt og presist. Men du tenker kanskje ikke på at også fingrene har godt av bevegelse? Det har de! Denne aktiviteten motvirker stive ledd i fingrene.

3. Hjernen stimuleres

I følge LittleThings blir man merkbart bedre i hoderegning dersom man strikker eller hekler. Hele prosessen involverer telling, måling, tenking og regnestykker.

Som regel tenker man ikke en gang over at man gjør alle disse tingene, men hjernen jobber på spreng; også den trenger trening!

4. Forebyggende for angst

Mennesker som sliter med angst eller depresjon burde absolutt begynne med disse aktivitetene. Som nevnt vil hjernen din jobbe på spreng med forskjellige prosesser under arbeidet, noe som gjør at det ikke er plass til de dårlige tankene samtidig.

5. Bedre hukommelse

Det er mye å tenke på når du strikker eller hekler. Du må for eksempel huske hvilke farge som kommer hvor og hvor mange rader og masker som skal på plass. Disse «øvelsene» er med på å trene opp hukommelsen din.

LES OGSÅ
Slik skal sushien egentlig spises - de fleste gjør det helt feil

6. Kan lindre smerter

Akkurat som med angst, så vil hjernen fokusere på andre ting når du bedriver hobbyen. Er du utsatt for smerter vil kroppen ha mindre fokus på å kjenne på disse smertene når du er opptatt med strikking eller hekling.

LES OGSÅ
Supertriks - Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

7. Demper trangen til å spise godteri

Det er ikke uvanlig å sitte med strikketøyet i sofaen, samtidig som man for eksempel ser på TV. Dette er en setting hvor svært mange av oss får lyst på noe godt å spise. Chips, godteri eller lignende. Men når hendene dine er opptatt med håndarbeidet, skal det være vanskeligere for hjernen å bli minnet på at denne settingen trenger noe godt. Både hjerne og hender er allerede fult opptatt!

8. Holder hjernen frisk

Det er faktisk påvist gjennom studier at eldre mennesker som strikker, har mindre sjanse for å utvikle demens. Denne studien viser at mennesker mellom 70-90 år som strikker har en friskere hjerne enn mennesker på samme alder som ikke strikker.

9. Du gjør noe meningsfylt

Det å skape noe har alltid vært viktig for mennesker. Det å bruke tiden sin på noe nyttig kan ofte være en forutsetning for å ha det bra med seg selv.

Driver du selv med hekling eller strikking? Da kan du klappe deg selv på skulderen! Om ikke, så har du nå fått noen gode grunner til å begynne! Del gjerne fordelene videre med venner og familie på Facebook! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet