Nyttig Derfor har hekling og strikking noen fantastiske helsefordeler!

Derfor har hekling og strikking noen fantastiske helsefordeler!

-

- Reklame -

Hekling og strikking er en populær hobby for mange nordmenn. Men foruten å være kjekt, hevder eksperter at du får en rekke helsefordeler ved å driver med dette!

I følge Littlethings bør du klappe deg selv på skulderen dersom du har denne hobbyen. De lister opp en rekke fordeler ved å strikke og hekle.

1. Du får lavere puls og blodtrykk

Alle som har forsøkt seg på hekling og strikking vet at det er en veldig avslappende aktivitet. Dette har en enorm helsegevinst (spesielt for eldre mennesker); når man slapper av, synker også stressnivået i kroppen noe som medfører lavere blodtrykk.

2. Fingrene får trent seg

Det er alltid fascinerende å se på mennesker som behersker strikking og/eller hekling. Fingrene går som trommestikker, raskt og presist. Men du tenker kanskje ikke på at også fingrene har godt av bevegelse? Det har de! Denne aktiviteten motvirker stive ledd i fingrene.

3. Hjernen stimuleres

- Reklame -

I følge LittleThings blir man merkbart bedre i hoderegning dersom man strikker eller hekler. Hele prosessen involverer telling, måling, tenking og regnestykker.

Som regel tenker man ikke en gang over at man gjør alle disse tingene, men hjernen jobber på spreng; også den trenger trening!

4. Forebyggende for angst

Mennesker som sliter med angst eller depresjon burde absolutt begynne med disse aktivitetene. Som nevnt vil hjernen din jobbe på spreng med forskjellige prosesser under arbeidet, noe som gjør at det ikke er plass til de dårlige tankene samtidig.

5. Bedre hukommelse

Det er mye å tenke på når du strikker eller hekler. Du må for eksempel huske hvilke farge som kommer hvor og hvor mange rader og masker som skal på plass. Disse «øvelsene» er med på å trene opp hukommelsen din.

6. Kan lindre smerter

Akkurat som med angst, så vil hjernen fokusere på andre ting når du bedriver hobbyen. Er du utsatt for smerter vil kroppen ha mindre fokus på å kjenne på disse smertene når du er opptatt med strikking eller hekling.

7. Demper trangen til å spise godteri

Det er ikke uvanlig å sitte med strikketøyet i sofaen, samtidig som man for eksempel ser på TV. Dette er en setting hvor svært mange av oss får lyst på noe godt å spise. Chips, godteri eller lignende. Men når hendene dine er opptatt med håndarbeidet, skal det være vanskeligere for hjernen å bli minnet på at denne settingen trenger noe godt. Både hjerne og hender er allerede fult opptatt!

8. Holder hjernen frisk

Det er faktisk påvist gjennom studier at eldre mennesker som strikker, har mindre sjanse for å utvikle demens. Denne studien viser at mennesker mellom 70-90 år som strikker har en friskere hjerne enn mennesker på samme alder som ikke strikker.

9. Du gjør noe meningsfylt

Det å skape noe har alltid vært viktig for mennesker. Det å bruke tiden sin på noe nyttig kan ofte være en forutsetning for å ha det bra med seg selv.

Driver du selv med hekling eller strikking? Da kan du klappe deg selv på skulderen! Om ikke, så har du nå fått noen gode grunner til å begynne! Del gjerne fordelene videre med venner og familie på Facebook! 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Siste nytt

Anne-Kat. Hærland om øyesykdommen: – Det blir verre og verre

For tre år siden slapp Anne-Kat. Hærland (47) sjokkbeskjeden om at hun har en øyesykdom som gjør at hun...

Legen mener at datterens hevelse er en øyeinfeksjon – mammaen skjønner at det er noe helt annet

Det er ganske vanlig at barn rammes av en øyeinfeksjon. Derfor er nok det mange foreldres første tanke når...

Advarsel fra lege: Å ta med telefonen på toalettet kan gi hemoroider – La telefonen ligge

Uansett hva man sier, er det mange av oss som gjør det.  Vi tar telefonen med oss på toalettet. Dette...

Prinsesse Märtha Louise fyller 48 år i dag – se det nydelige bildet Kongehuset har publisert i anledning dagen

I dag fyller prinsessen 48 år.  Det har vært et år med et stort medietrykk på prinsessen vår. Da nyheten...

Her befrir brødrene en havørn som har satt seg fast i en felle – tar en uforglemmelig selfie

Brødrene Michael og Niel Fletcher var ute og gikk tur i skogen en høstdag, da de kom over en...

240 norske ungdommer synger Bohemian Rhapsody – nå går videoen viralt

Første skoledag er en stor dag, enten du begynner i førsteklasse, femteklasse, første dag på ungdomsskolen eller på videregående...

Populære

Max (13) løste 27 år gammelt forsvinningsmysterium

Høsten 1992 var 69 år gamle Janet Farris på...

Du liker nok disseRELATERT
Anbefalt for deg

Neste artikkel ⬇