torsdag, juli 29, 2021

Derfor har introverter så mange gode egenskaper

Mest lest nå

Når man sier at noen er introvert er det ofte med negativt fortegn. Det er ikke nødvendigvis sannheten. De som er introverter har også gode egenskaper som ekstroverte kan lære mye av.

J.K. Rowling, Barack Obama og vår egen Alexander Rybak er alle selvutnevnte introverter. De har til de grader lykkes, takket være det de har lært av å ikke alltid være «på», skriver PopSugar i en artikkel om introverter.

Det er en misforståelse at de sosiale evnene til introverter er utelukkende dårlig. Folk er forskjellige!


1. De planlegger godt

Introverter vil ikke nødvendigvis bare «hoppe i det». De vil gjerne forstå hva de går inn i før man blir med. En god plan, ingen forhastede avgjørelser og det å være godt informert er noe de ofte tenker på.

2. De bygger solide forhold

Introverter er kanskje de de mest sosiale vesnene i verden, men de har gode og dype forhold med en bestemt gruppe. Det trenger ikke bety at de ikke kan møte nye mennesker, men båndet de skaper blir sterkt og betydningsfullt.

3. De er gode til å jobbe selvstendig

I jobbsammenheng er dette en svært god egenskap. Du kan også jobbe i team, men på egenhånd kommer du raskt i sonen og jobber målrettet mot målet du har satt deg.

4. Å snakke offentlig er ingen problem

Myten om at introverter er beskjedne holder ikke mål. Introverter gjør god research, forbereder seg godt og kan ordlegge seg godt. Barack Obama blir beskrevet som en introvert og det er ingenting å si på hans retoriske evner.

5. De har god kontroll på følelsene sine

Man kan kanskje si at introverter er behersket. De eksploderer ikke, men har evnen til å roe andre med sin tilstedeværelse – en svært god egenskap. Selvfølgelig har de også følelser, men de har en annen måte å uttrykke dem på enn andre.

6. Introverter er gode å ha i et team

Et godt team består av mange forskjellige personligheter. Introverten er en god lytter og vil kunne jobbe selvstendig og planlegge godt.

7. De vet når man skal si stopp

Introverter vet hvor deres egen grense går og vil sjeldent miste kontrollen. Hvis de har brukt opp kruttet på noe, og det ikke går som planlagt, er de kapable til å la det gå eller finne en alternativ inngang til problemstillingen.

8. De trives godt med seg selv

En introvert vet hvordan de skal underholde seg selv. De klarer seg godt på egenhånd og vet hva de skal gjøre for å gjøre seg selv lykkelig. Audrey Hepburn kalte seg selv for en introvert: «Jeg elsker å være alene. Jeg elsker å være utendørs og ta med hundene mine på en lang tur og bare se på trærne, blomstene og skyene». Hun visste akkurat hva som gjorde henne lykkelig!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter