Hjem Nyttig Derfor skal du ikke gi ibux til et barn med vannkopper

Derfor skal du ikke gi ibux til et barn med vannkopper

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Hayley Lyons sto ovenfor en vanskelig avgjørelse. Skulle hun stole på sitt moderlige instinkt eller følge legens råd? Grunnen til hennes dilemma var at hun mistenkte at medisinen som legen skrev ut faktisk gjorde sønnen sykere.

Sønnen til Hayley, Lewis, fikk utskrevet det antiinflammatoriske middelet ibuprofen som behandling mot vannkopper, skriver Mirror.

Etter hvert begynte feberen til Lewis å stige, samtidig som vannkoppene vokste og ble ekstremt smertefulle. Mammaen skjønte at her var det noe som ikke stemte.

Hun tok barnet tilbake til legen men ble konfrontert med at når man har vannkopper så er dette helt normalt. Legen anbefalte på nytt at man fortsatte å behandle gutten med ibuprofen. Hayley var nå blitt så bekymret at hun fryktet for sønnens liv. Hun kjørte derfor Lewis til en barneklinikk i Liverpool.

LES OGSÅ: En egoistisk avgjørelse om å drikke og kjøre førte til at jeg ble enke og mamma til en engel i en alder av 21

Der viste det seg at Lewis hadde fått blodforgiftning (sepsis). Hadde ikke Hayley tatt saken i egne hender og fraktet sønnen til et sykehus hadde man ikke avdekket dette på et tidlig tidspunkt. Når vi vet at dødeligheten av sepsis er på rundt 13% kunne dette endt fatalt.

Vil advare andre

Hayley advarer andre foreldre mot faren det er å behandle vannkopper med ibuprofen. Hun har skrevet et innlegg på Facebook som ble delt av tusenvis på få dager.

Foto og kilde: Manchester evening news
Foto og kilde: Manchester evening news

Hayley skriver: «Det er mange som får vannkopper nå, jeg vil minne alle på at du ikke skal behandle dette med ibuprofen.»

Foto og kilde: Manchester evening news
Foto og kilde: Manchester evening news

«Denne type medisin er antiinflammatorisk og får vannkoppene til å gå dypere.»  

ibux

«Tegn på blodforgiftning er: plutselig høy feber, dårlig allmenntilstand, diaré, brekninger, vondt i magen og rask puls. Å komme seg til lege og starte tidlig behandling er essensielt. «

Foto og kilde: Manchester evening news
Foto og kilde: Manchester evening news

«Fire forskjellige leger fra vår lokale legevakt anbefalte ibuprofen til Lewis, da feberen hans ikke gikk ned.»

Foto og kilde: Manchester evening news
Foto og kilde: Manchester evening news

På bakgrunn av Hayleys advarsel har The National Institute for Health and Care Excellence (NICE) nå gått ut med en anbefaling om ikke å bruke ibuprofen mot vannkopper.

Også Norsk Helseinformatikk advarer mot å gi ibuprofen til barn med vannkopper. De skriver:

«Bruk av ibuprofen ved vannkopper kan i sjeldne tilfeller føre til alvorlige, livstruende bakterielle infeksjoner i hud og bløtvev.»

Dette er en særdeles viktig informasjon som alle foreldre burde vite om. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com