in

Derfor oppfatter andre deg som vakrere enn du gjør selv

Andre oppfatter deg som 20 prosent vakrere enn det du gjør selv.

Det er den amerikanske dermatologen Debra Luftman og psykiateren Eva Ritvo som slår fast at vi er urimelig harde mot oss selv når vi står foran speilet. Dette skriver den britiske nettavisen Daily Mail.


Dette kommer av at du kun vurderer refleksjonen av deg selv i speilet, ikke utstrålingen din. Ifølge forskerparet utgjør nemlig utstrålingen og personligheten din en stor del av skjønnheten.

– En flott figur, glansfullt hår og fin hud får kanskje andre til å legge merke til deg, men det er langt fra nok til å gjøre deg attraktiv, sier Luftman.

Hun påpeker at det selvsagt er viktig å gjøre det beste av det man har, men understreker at skjønnhet er veldig mye mer enn speilbildet. Skjønnhet handler også om hvordan du beveger deg, snakker og måten du uttrykker deg på.

– I tillegg kommer også god helse, vennlighet, spontanitet og karisma, sier hun ifølge KK til Daily Mail.

Hvis du vurderer deg selg på en skala fra en til ti og bedømmer hvor attraktiv du er, kan du trolig plusse på tjue prosent for å finne ut hvor attraktiv andre synes at du er.

The Beauty Prescription

Forskerne har utviklet en metode de kaller «The Beauty Prescription» der de vil være folk å gjøre det beste ut av disse ekstra prosentene. Hovedbudskapet Luftman og Ritvo kommer med i denne metoden er at hvordan du tenker og føler deg henger tett sammen med hvor attraktiv du fremstår.

De bruker noe de kaller «Beauty-Brain Loop» som er et mentalt verktøy som tar for seg fire hovedområder: Indre skjønnhet, helse, ytre skjønnhet og omstendigheter.

– Disse faktorene henger tett sammen, og hvert område påvirker hverandre, forklarer Luftman.

Hun hevder at jo penere du føler deg, jo viktigere blir det for deg å opprettholde din indre skjønnhet, helse, ytre skjønnhet og omstendighetene. Det resulterer ofte i at du begynner å ta bedre vare på deg selv ved å spise bedre, trene mer eller ta vare på huden din. Du fortsetter å få komplimenter og føle deg bra, og får plutselig troen på deg selv.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Slankekuren som krever mindre mental energi

Sykepleier fikk nok av pasienters klaging – publiserte derfor dette bildet av akutten på legevakten