Hjem Evergreens Derfor rører Jonas Gahr Støre sjelden alkohol

Derfor rører Jonas Gahr Støre sjelden alkohol

Da Jonas Gahr Støre gjestet podkasten Berrum & Beyer avslørte han at han drikker svært lite alkohol. Og det er det en bestemt grunn til.

– Jeg er ikke avholds, men jeg er veldig, veldig moderat, sier statsminister Jonas Gahr Støre når han gjester NRK-podkasten Berrum & Beyer.

Han legger til:

– Det er to grunner til det. Det ene er at jeg ikke har kapasitet til å være bakfull dagen etter, og det andre er at jeg kan få beskjed om at jeg må foran kamera om en halv time hele døgnet, så det faller seg egentlig naturlig når jeg har denne jobben at da kan jeg ikke, sier Støre.

Med moderasjon tenker man gjerne på at det blir et glass eller to til maten, men Støre kan fortelle Berrum og Beyer at det er sjelden det blir et glass rødvin til maten også.

– Det blir veldig lite alkohol, konstaterer han.

I det siste har vi hatt mye vær rundt oss i Norge. Uvær i nord og nå ekstremværet «Ingunn» langs store deler av kysten,…

Posted by Jonas Gahr Støre on Thursday, February 1, 2024

Og han kan vise til et helt konkret eksempel på en anledning der det var nødvendig å holde så stram linje som han mener man bør holde som statsleder:

– I 2015 var jeg på en stor middag med næringslivet i Bergen. Erna Solberg var der som statsminister og jeg var med som opposisjonsleder. Middagen varte og rakk, og ingen av oss var spesielt beruset. Og mens vi satt i denne middagen var det terrorangrep i Frankrike, på Bataclan, forteller Støre

Han viser til at det i slike tilfeller rett og slett ikke er et alternativ å komme ut til pressen og si at man ikke kan kommentere noe fordi man er overstadig beruset.

I en jobb som er preget av høyt tempo og mye press, kobler Jonas Gahr Støre av i naturen. Gå en tur i skogen eller padle en tur.

Samtidig som jobben krever et personlig engasjement så påpeker han at man heller ikke kan ta ting personlig.

Programlederduoen lurer på om Støre noen gang har stått i naturen og skreket av frustrasjon

– Nei jeg er ikke helt sånn, men jeg har nok lagt inn litt ekstra når jeg går på ski, sier Støre om hvordan han rister av seg frustrasjonen.

  1. Tommy Nilsson
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com