Hjem Blomster Derfor skal du ha kaffefilter i blomsterkrukkene

Derfor skal du ha kaffefilter i blomsterkrukkene

Du har kanskje fått med det at det er viktig å ha god drenering i blomsterkrukkene dine. Hvis ikke kan blomstene råtne. Her skal du få et genialt tips til hvordan du både kan gi blomstene dine god drenering, samtidig som jorden holder på fuktigheten.

Mange legger litt grus i bunnen av blomsterkrukken før de heller på jord. Dette for at jorden ikke skal tette igjen de små hullene i bunnen av krukken. Våt jord blir nemlig lett klumpete. Blir dreneringshullet i krukken tettet igjen, renner ikke overflødig vann ut, vannet blir liggende i bunnen. Dette fører til at røttene råtner, og at blomsten dør. Det skriver nettsiden Apartment Therapy.

I tillegg vil det bli veldig tett i krukken, da hullet i bunnen også sørger for at luft kommer inn til røttene.

Selvvannende krukke

Legger du grus i bunnen av krukken, er det fare for at jorden renner ned mellom steinene og tettet til hullet likevel.

Men bytter du ut grusen med et kaffefilter, vil du garantert sørge for at blomstene dine får god drenering. I tillegg blir det bedre plass til mer jord, hvilket blomstene dine helt sikkert blir veldig glade for.

I tillegg til å drenene godt, har kaffefilteret også en annen funksjon. Kaffefilteret absorberer mye vann. Det betyr at de suger til seg mye av vannet, og de vil alltid være fuktige. Ikke så fuktige at røttene råtner, men så mye at blomstene dine alltid har tilgang på litt fuktighet. Man kan nesten si at du lager din egen selvvannende krukke, ved å legge et kaffefilter i bunnen.

Hindrer jordsøl

Sist men ikke minst, er kaffefilteret hendig når du skal flytte krukkene dine. Enten du skal potte om, eller bare flytte krukken, blir det ofte mye jordsøl når jorden renner ut av hullet.

Kaffefilteret sørger for at jorden ikke renner ut, og du slipper å vaske etterpå.

  1. kaffesuuump

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com