Hjem Familie Derfor skal mødre unne seg ferie uten mann og barn

Derfor skal mødre unne seg ferie uten mann og barn

De fleste tenker på det. Mange har lyst til det. Og noen gjør det. Vi snakker om å dra på ferie uten barna. Ifølge psykolog Nava Silton, er det bra både for mor, mann og barn.

«Å være mamma kan være veldig slitsomt», sier Nava Silton til Fox News 5 NY.

«Enten det er snakk om økonomisk stress, tidsklemma eller bare det å prøve å få gjort mest mulig på veldig kort tid», sier hun videre.

Fenomenet der mødre drar på ferie og lar mann og barn være igjen hjemme, går under det klingende navnet «momcation». Og for å få best resultat bør en «momcation» vare i minst et par, tre dager opp til en hel uke. Man kan reise med venninner, andre mødre eller helt alene hvis man trives med det. Og det spiller ingen rolle hvor man drar, bare man kommer seg bort fra hverdagen.

Blir en bedre mor

Ifølge psykologen vil man bli en bedre mor ved å reise på slike ferier. Man får tid til å slappe av og bare tenke på seg selv. Når man så kommer hjem, har man mer overskudd til å ta vare på barna sine.

mammaferie
Psykologen er ikke tvil: hele familien har godt av at mor tar seg en ferie. Foto: Canva

Nava Silton mener også at å sende mamma på ferie alene, også er bra for barna.

«Det er veldig viktig at barna får se den balansen som ideelt trenger å være i en familiesituasjon», sier hun, og tenker med det på at barna har godt av å se at mamma også tenker på seg selv.

Bedre ekteskap

Å reise på ferie uten familien, kan også hjelpe på flere ting. Ifølge en undersøkelse gjengitt i Wisconsin Medical Journal, har mødre som tar seg en ferie minst to ganger i året, mindre sjanse for å bli stresset, deprimerte, trøtte, og de er også mer fornøyd med ekteskapet sitt. Men to ganger i året er nok. Mødre som reiste på ferie alene oftere, hadde jevnt over et dårligere ekteskap.

Parisa Saleh jobber som familieterapeut og driver Bergen Familieterapi. Hun forteller at det å prioritere egentid er viktig i ethvert forhold.

– Når man er i et parforhold kan det være like viktig å prioritere egentid som det er å prioritere kjærestetid. Parforholdet skal være et trygt sted der det er rom for å ha både felles prosjekter sammen som par, og et sted hvor du også kan få støtte og rom til å også dyrke egne interesser og sette egne mål, sier hun til Sosialnytt.

LES OGSÅForskning: Masete og irriterende mødre får suksessfulle døtre

Videre forteller Saleh at behovet for egentid ikke nødvendigvis er likt for alle.

– Dette behovet kan variere fra person til person, og det er da viktig at dere snakker om dette og har forståelse for at dette behovet kan se annerledes ut for deg enn det gjør for din partner. Forklar til partneren hvorfor det er viktig for deg med egentid og snakk om hvordan det kan være positivt for parforholdet.

Og så er det viktig å reise på ferie helt uten dårlig samvittighet. Husk, det er en investering for hele familien.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com