Hjem Nyheter Derfor skal du slutte med å spise Nutella!

Derfor skal du slutte med å spise Nutella!

Mange av oss er glad i det populære sjokoladepålegget Nutella. Spesielt barn som blir introdusert for sjokoladepålegg får raskt en favoritt på frokostbordet.

De fleste er vel klar over at Nutella ikke akkurat er helsekost, men i følge The Mirror blir nå produsenten av Nutella saksøkt for falsk markedsføring hvor de hevder at produktet har ernæringsmessige fordeler.

Dersom vi ser på ingrediensene i Nutella, så inneholder det: sukker, palmeolje, hasselnøtter, kakao, melk, soyalecitin og kjemisk vanilje.

En rekke eksperter er bekymret i forhold til soyalecitin. Dette er en type soya som er genetisk modifisert. I følge ekspertene blir gravide, spedbarn og kvinner som har hatt brystkreft frarådet mot å innta denne type soya.

Ekspertene mener også at det er grunn til å være skeptisk til den kjemiske vaniljeessensen som brukes i Nutella. Denne inneholder MSG (natriumglutamat). I følge grønn og skjønn viser studier og dyreforsøk at hvis man spiser natriumglutamat så virker det inn på den delen av hjernen som styrer kaloribehov og hvor sulten man føler seg. Med andre ord, ved å spise noe så uskyldig som Nutella kan man risikere å bli påvirket av hjernen til å spise mer. Ekspertene mener også at det kan føre til både hodepine, magesmerter, kvalme og mange alvorlige sykdommer som f.eks ADHD og epilepsi. Derfor er det mange som velger å kutte ut natriumglutamat helt i kosten.

Men Nutella inneholder mer snadder, nemlig palmeolje. Dette er en vegetabilsk olje som utvinnes av oljepalmetreet. Årlig hogges og brennes enorme områder med regnskog for å plante oljepalmer. Etableringen av oljepalmeplantasjer er i dag den største trusselen mot regnskogen i Sørøst-Asia, spesielt i Indonesia og Malaysia. Man mener også at på grunn av den høye andelen mettet fett som palmeolje inneholder, kan man få høyt kolesterol og hjerteproblemer ved å innta for mye av det.

Et siste argument for hvorfor man bør unngå Nutella er at det rett og slett er en kaloribombe. To spiseskjeer av pålegget inneholder 200 kalorier, noe som tilsvarer halvparten av kaloriinnholdet i en boks med Cola.

Du har med andre ord en rekke gode grunner til ikke å spise Nutella, og spesielt viktig er det å tenke gjennom om dette er noe du ønsker sette på spisebordet til barna dine. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com