Hjem Dyr Derfor tramper katten din i sengen: Katteeksperten forklarer
Dyr

Derfor tramper katten din i sengen: Katteeksperten forklarer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Har du noen gang lurt på hvorfor katten din tramper med potene i sengen når du prøver å sove?

Dette kan av og til være irriterende, men det er faktisk en grunn til denne oppførselen. Katteeksperten til Allas forklarer hva som skjer når katten gjør dette.

I sin spalte hos det svenske magasinet fikk eksperten tilsendt spørsmålet:

«Jeg har nylig fått meg katt igjen etter å ha vært uten i to år. Han er en fire år gammel Maine Coon ved navn Håkan, og han ser ut til å trives godt hos oss. Men han har en vane som jeg aldri har opplevd med mine tidligere katter.

Når jeg legger meg, hopper Håkan opp i fotenden av sengen. Han begynner å male og trampe med potene på føttene mine eller på dynen. Jeg prøver å stoppe ham ved å knipse med fingrene og si nei. Da hopper han ned, men etter noen minutter er han tilbake og gjør det samme igjen. Hvorfor gjør han dette? Han er ikke spesielt kosete ellers. – Lise-Lotte»

Katteekspertens svar

– Det Håkan gjør når du legger deg, er faktisk en måte for ham å vise at han koser seg. Når han tramper med potene, uttrykker han glede og velvære. Katter gjør dette når de føler seg trygge og vil være nær dem de er glad i. Det er et vennlig signal om at han føler seg hjemme og trygg sammen med deg. Når du sier nei, kan han bli forvirret over hvorfor du avviser ham.

katt i seng
Om katten tramper i sengen din, viser den bare at den koser seg. Foto: Canva

Tips for bedre søvn

– For å unngå at Håkan forstyrrer søvnen din, kan du legge en liten filt eller teppe i fotenden av sengen. Neste gang han hopper opp og begynner å trampe, la ham gjøre det en stund. Tenk på at dette er hans måte å ha en hyggelig stund sammen med deg, råder katteeksperten.

  1. katt i eske
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com