Hjem Nyheter Derfor ventes det en endring i krigen den 9. mai

Derfor ventes det en endring i krigen den 9. mai

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

9. mai feirer Russland seieren over Hitler-Tyskland. Det er ventet at det vil komme en beskjed fra Putin denne dagen. Dagen er den mest symboltunge dagen i Russland, sier ekspert.

Den britiske forsvarsministeren, Ben Wallace, frykter beskjed om storstilt mobilisering.

– Putin vil trolig bruke 9. mai til å erklære at de nå er i krig med alle verdens nazister, og derfor må massemobilisere det russiske folket, sa den britiske forsvarsministeren Ben Wallace ifølge NRKet intervju med den kommersielle radiostasjonen LBC.

Han venter at dette er tidspunktet der den russiske presidenten slutter å snakke om «spesialoperasjon» og begynner å snakke om «krig».

– Det er den mest symboltunge dagen i Russland, forteller tidligere sjef for den norske Forsvarsstaben, Arne Bård Dalhaug, i et intervju med Dagbladet.

Dalhaug tror at Putin er opptatt av å vise fram hva han har oppnådd når 9. mai kommer, men at det fører til militære feilsteg fra Russland i Ukraina.

– Jeg mener russerne trenger å koordinere og bygge opp en større offensiv. I stedet ser man at de setter inn mindre styrker her og der, men uten større framgang. Det logiske ville vært å ta en pause, forklarer han.

Det at det ikke har kommet en pause tror han er fordi de militære har fått et stort press på seg for å oppnå målene før 9. mai.

Mandag for en uke siden gikk Russlands utenriksminister Sergej Lavrov ut og advarte om bruk av atomvåpen og en mulig tredje verdenskrig, men Dalhaug tror ikke det er noen drastiske russiske grep i vente.

Mange spekulerer i at Putin på en eller annen måte har som mål å erklære seier nettopp på denne dagen. Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov, har imidlertid avvist at Russland vil prøve å gjøre slutt på krigen innen 9. mai.

– Militæret vil ikke på kunstig vis tilpasse sine handlinger til noen dato, inkludert seiersdagen, sier Lavrov ifølge Nettavisen i et intervju med italienske Mediaset.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com