Hjem Hus og hjem Derfor vil kjøttdeigen endre farge fremover

Derfor vil kjøttdeigen endre farge fremover

Del
X

Når du skal kjøpe kjøttdeig i tiden fremover, kan du oppleve at fargen på kjøttdeigen er brunere enn vanlig. Og grunnen er egentlig ganske trist.

Dette skyldes en økning i bruken av utenlandsk storfekjøtt og kjøtt fra fryselager.

Storfekjøttdeig er en av de mest populære kjøttvarene i norske hjem, brukt i alt fra burgere til kjøttkaker og gryteretter. Imidlertid kan en del av den norske ferske kjøttdeigen snart bli erstattet av importert kjøtt.

Nortura SA, Norges største kjøttselskap, som bare bruker norsk kjøtt, planlegger også å bruke mer storfekjøtt fra sine egne fryselagre i produksjonen av fersk kjøttdeig.

Hilde-Kari Skarstein, markedssjef for kjøtt i Nortura Totalmarked, forklarer at det er vanlig med noe lavere slakting av storfe på denne tiden av året. For å dekke behovet, bidrar derfor både fryst storfekjøtt fra reguleringslager og import av ferskt storfekjøtt til kjøttdeigproduksjonen.

– Det er normalt at det er noe lavere slakting av storfe på denne tiden av året og at fryst storfekjøtt fra reguleringslager og import av ferskt storfekjøtt bidrar til å dekke behovet til blant annet kjøttdeigproduksjon. Prognosene viser tre prosent lavere tilførsler av norsk storfe i 1. tertial sammenlignet med i fjor, sier Skarstein, til Nationen.

kjøttdeig
Du kan merke at kjøttdeigen blir brunere i fargen fremover. Foto: Canva

Melkebønder som velger å utsette slakting for å øke melkeproduksjonen, påvirker tilgangen på norsk storfekjøtt. Skarstein forsikrer imidlertid om at det vil være nok storfekjøtt tilgjengelig for norske forbrukere. Nortura ser ikke behovet for å anmode om redusert toll på storfekjøtt for øyeblikket, da importkvoter allerede er tilgjengelige for aktørene i markedet.

Marthine Haugen Petersen, kommunikasjonsrådgiver i Nortura, forklarer at de vil øke andelen fryst råvare i Gilde kjøttdeig ved behov, noe som kan føre til at kjøttdeigen får en brunere farge.

– Det betyr at noen kjøttdeiger kan få en litt brunere farge, men ellers skal man ikke merke noen forskjell, sier Petersen til Nationen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com