in ,

Desperat far forsøker å finne en ny drikkekopp til sin autistiske sønn – Ble overrasket over produsentens svar

Marc Carter var desperat. Desperat etter å finne en ny drikkekopp til sin 13 år gamle autistiske sønn.

13-år gamle Ben hadde nemlig hatt den samme drikkekoppen siden han var 2 år gammel. Og alle som kjenner til autisme vet at det kan være svært viktig for dem som har det å holde på gamle vaner og rutiner.

Ben nektet å drikke av noe annet. Han ville bare drikke av sin blå-lilla kopp, som nå var borte.


Marc Carter tok til Twitter for hjelp. Der skrev han: 

Foto: Privat

«Ben er en 13 år gammel gutt med autisme, han snakker ikke og har svært begrenset forståelse. Siden han var 2 år gammel har han bare drukket fra en liten blå Tommee Tippee-krus med to håndtak.

For omtrent 3 år siden lyktes det å erstatte den svært gamle og skitne koppen med en ny, identisk. Han var mistenksom, men vi overlevde.

Ikke så farlig, ikke sant? Vi kan bare kjøpe noe annet! På den alderen bør han kunne drikke fra et glass!

Ben har ikke drukket på skolen siden han var 7 år gammel, han drikker ikke noen andre steder enn hjemme, så vi kan ikke gå hvor som helst. Folk sier at han kommer til å drikke når han er tørst, men to ambulanser som har rykket ut til en gutt med alvorlig væskemangel sier noe annet.

Disse krusene produseres ikke lenger. Vi har prøvd de nye modellene, men Ben kaster dem på oss. Kanskje har du en lengst bak i kjøkkenskapet ditt? Den kan brukes, det gjør ingenting at den er gammel. 

Kan du hjelpe oss? Vennligst del dette med alle du kjenner. Vi vil gjerne betale for koppen og frakten, og vi vil gjerne finne mer enn en hvis vi kan!»

Foto: Privat

På ett døgn ble tweeten delt 14.000 ganger av mennesker rundt hele verden. Mange personer sendte inn bilder av lignende kopper, men for at Ben skulle kunne drikke av koppen, måtte den være eksakt identisk med den han hadde hatt.

– Denne koppen er faktisk det som holder liv i han, forklarte pappaen til BBC.

Tweeten til Marc nådde også produsenten av koppen. Problemet bar bare at denne koppen hadde forsvunnet fra produksjon for flere år siden.

Men produsenten strakk seg langt. Tommee Tippee produserte 500 nye kopper, slik at Ben skal få i seg den væsken han trenger hver dag!  

Nedenfor kan du se et intervju hvor en lykkelig pappa forklarer hvor mye dette hadde å si for sønnen. Del gjerne denne fantastiske historien videre på Facebook! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Øyunn Krogh

Øyunn Krogh svarer på romanseryktene

Bortskjemt gutt mente han var «bedre» enn fattige barn – Fikk en lærepenge han sent vil glemme