in

Desta forteller om det vonde utenforskapet – og har en viktig beskjed til unge som opplever det samme

desta marie beeder

Det var først da Desta Marie Beeder begynte å studere og senere fikk jobb som værmelder i TV2 at hun ble en del av en fin og raus gjeng. Som barn og ung holdt hun seg mest for seg selv.

– Jeg opplevde en raushet som var utrolig fin, jeg ble tatt i mot med åpne armer og fikk på en måte den jentegjengen jeg ikke hadde som barn, sier den populære programlederen til Dagbladet om hvordan det var å komme inn i TV 2.

TV 2-profilen Desta Marie Beeder vokste opp i Åsane, nord i Bergen, med etiopisk far og norsk mor.


– Jeg var verken norsk eller innvandrer. Det gjorde det komplisert, sier hun.

I dag har ikke Desta noen venner igjen fra oppveksten. Hun vil ikke kalle det mobbing eller rasisme. Men det var definitivt et sårt utenforskap hun opplevde i barne- og ungdomsårene.

– Jeg fant ikke plassen min blant de andre jentene som sto i gjenger i skolegården, og opplevde flokkmentaliteten som litt skummel. Store jentegjenger syntes jeg det var vanskelig å forholde meg til. Jeg jeg trakk meg unna og ble den observerende. Ofte oppholdt jeg meg i skogen rundt skolen, der fikk jeg være i fred. Jeg gikk dit for å være alene, for å tenke litt. I skogen kunne jeg være bare meg, forteller hun til avisa.

View this post on Instagram

A post shared by Desta Marie Beeder (@destabeeder)

Hun forklarer at enten passet man inn, eller ikke.

– Jeg passet ikke inn, sier hun.

Gjengene opererte med en knallhard indre justis.

– Jeg prøvde, men klærne mine hadde ikke de riktige merkene. Det gjorde det ikke noe lettere at jeg het Desta og var mørkere i huden enn de andre, sier programlederen i intervjuet.

Og til unge som kjenner på det samme som hun selv gjorde som barn har hun en klar beskjed:

– Livet er langt, og det du går gjennom nå er bare en fase. Det sier ingenting om deg at du ikke finner en naturlig bestevenn blant tretti i en skoleklasse, det er veldig få mennesker i den store sammenhengen, sier hun.

Hun tenker også noen ganger på at det kunne være fint å fortelle den 12 år gamle Desta at ting kom til å gå bra.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

skarstein

Birgit Skarstein bekrefter brudd: – Jeg er lykkelig singel

vendela

Vendela om mobbingen: – Det gikk så langt at jeg til slutt ikke klarte å gå