Hjem Kjendisnytt Desta Marie Beeder fyller år – Kommer med viktig oppfordring på bursdagen sin

Desta Marie Beeder fyller år – Kommer med viktig oppfordring på bursdagen sin

Programlederen Desta Marie Beeder (født 11. september 1988 i Bergen) fyller 35 år på selveste valgdagen. Og i den anledning kommer hun med en oppfordring til det norske folk.

Desta Marie startet tv-karrieren sin som værmelder. Hennes første tv-sending var på TV 2 23. mars 2011. I 2018 ble hun programleder for «God Morgen Norge» og ble raskt en populær skikkelse i de norske hjem.

I 2020 var hun med som deltaker i «Kompani Lauritzen» og i 2022 ble hun programleder i det nystartede TV 2-programmet Rydderevolusjonen.

LES OGSÅ: Desta Marie mistet mormoren sin samme dag som hun debuterte på TV

I dag fyller hun 35 år og i et innlegg på Instagram kommer hun med dagens viktigste oppfordring:

«Startet dagen med guttene mine, så videre til lunsj med mannen i mitt liv. Jeg stemmer på det partier som foreslår bursdag flere ganger i året. Bruk stemmeretten din i dag hvis du ikke allerede har gjort det, og tusen takk for alle fine hilsener. Jeg blir så glad og rørt», skriver hun.

Vanskelig oppvekst

Det var først da Desta Marie Beeder begynte å studere og senere fikk jobb som værmelder i TV2 at hun ble en del av en fin og raus gjeng. Som barn og ung holdt hun seg mest for seg selv.


– Jeg opplevde en raushet som var utrolig fin, jeg ble tatt i mot med åpne armer og fikk på en måte den jentegjengen jeg ikke hadde som barn, sier den populære programlederen til Dagbladet om hvordan det var å komme inn i TV 2.

TV 2-profilen Desta Marie Beeder vokste opp i Åsane, nord i Bergen, med etiopisk far og norsk mor.

– Jeg var verken norsk eller innvandrer. Det gjorde det komplisert, sier hun.

I dag har ikke Desta noen venner igjen fra oppveksten. Hun vil ikke kalle det mobbing eller rasisme. Men det var definitivt et sårt utenforskap hun opplevde i barne- og ungdomsårene.

– Jeg fant ikke plassen min blant de andre jentene som sto i gjenger i skolegården, og opplevde flokkmentaliteten som litt skummel. Store jentegjenger syntes jeg det var vanskelig å forholde meg til. Jeg jeg trakk meg unna og ble den observerende. Ofte oppholdt jeg meg i skogen rundt skolen, der fikk jeg være i fred. Jeg gikk dit for å være alene, for å tenke litt. I skogen kunne jeg være bare meg, forteller hun til avisa.

Hun forklarer at enten passet man inn, eller ikke.

– Jeg passet ikke inn, sier hun.

Gjengene opererte med en knallhard indre justis.

– Jeg prøvde, men klærne mine hadde ikke de riktige merkene. Det gjorde det ikke noe lettere at jeg het Desta og var mørkere i huden enn de andre, sier programlederen i intervjuet.

Og til unge som kjenner på det samme som hun selv gjorde som barn har hun en klar beskjed:

– Livet er langt, og det du går gjennom nå er bare en fase. Det sier ingenting om deg at du ikke finner en naturlig bestevenn blant tretti i en skoleklasse, det er veldig få mennesker i den store sammenhengen, sier hun.

Hun tenker også noen ganger på at det kunne være fint å fortelle den 12 år gamle Desta at ting kom til å gå bra.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com