in

Desta Marie mistet mormoren sin samme dag som hun debuterte på TV

desta marie beeder

Mormor Signe var Desta Marie Beeders beste venn. Hun døde samme dag som barnebarnet hadde sin første værmelding på TV 2.

I disse dager er TV 2s populære programleder Desta Marie Beeder å se på «Rydderevolusjonen».

Sammen med sitt ekspertteam bestående av Ingrid Vik Lysne og Mads Clemmetsen, skal hun hjelpe familier med å få et ryddigere hjem.


Desta og teamet besøker ulike familier som sliter med å kvitte seg med ting, og som lever i et konstant rot og kaos. 

Tingene fjernes fra boligen og legges ut foran dem i en stor hall. Her må deltakerne gjøre vanskelige valg og kvitte seg med halvparten av tingene sine som enten resirkuleres, gjenbrukes, selges eller doneres bort.  

Resten av tingene settes tilbake i boligen som i mellomtiden har fått nye, smarte og praktiske løsninger av ekspertteamet. 

Har følt seg litt slem

– Innimellom har jeg vært fristet til å gi etter og si: «Bare ta med deg det du vil tilbake til huset, det går fint». For jeg har jo følt meg litt slem. Da har jeg måttet minne meg selv på hvorfor de har valgt å inviterte et TV-team inn i sitt private kaos, sier Desta Marie til Hjemmet.

Gjennom Rydderevolu­sjonen har Desta hjulpet folk med ikke bare å stue vekk ting, men også å rydde opp i følelseslivet. Flere av deltagerne har sagt at det har vært «livsforvandlende».

– For meg har det vært en krevende og rørende programlederjobb, sier Desta

Hun forteller ukebladet at hun stort sett er en ganske mild person, og bekrefter at hun har fått mange tilbakemeldinger fra folk som ikke ante at hun kunne være så striks som hun av og til fremstår som i programmet.

Opplevde utenforskapet som ung

I barndommen hadde ikke Desta Marie flust med penger. TV 2-profilen vokste opp i Åsane, nord i Bergen, med etiopisk far og norsk mor.

– Jeg var verken norsk eller innvandrer. Det gjorde det komplisert, har hun uttalt i et intervju med Dagbladet.

Det var først da hun ble student, og senere ble ønsket velkommen inn i TV 2 sitt værmelder-team at hun opplevde å være en «del av gjengen». I skolegården fant hun aldri helt plassen sin blant de andre jentene. Hun opplevde flokkmentaliteten som litt skummel.

– Ofte oppholdt jeg meg i skogen rundt skolen, der fikk jeg være i fred. Jeg gikk dit for å være alene, for å tenke litt. I skogen kunne jeg være bare meg, forteller hun til avisa.

Gjengene opererte med en knallhard indre justis.

– Jeg prøvde, men klærne mine hadde ikke de riktige merkene. Det gjorde det ikke noe lettere at jeg het Desta og var mørkere i huden enn de andre, sier programlederen i Dagbladet-intervjuet.

Mormor Signe var Destas bestevenn

Bestevennen hennes var mormor Signe. Hver fredag etter skoletid tok Desta bussen alene hjem til henne i Fyllingsdalen – på andre siden av Bergen.

– I Bergen har jeg en minnebok hvor mormor med sirlig løkkeskrift har skrevet: «Tusen takk for at jeg får lov til å være din hjertevenn», sier Desta til Hjemmet.

Mormor Signe var kun 60 da hun fikk den fryktede diagnosen Altzheimer.

– Å gradvis miste kontakten med henne var tungt. Hun kunne ha vært 85 år nå, men gikk bort i 2011, sier TV 2-profilen.

Hun mistet bestemoren sin samme dag som hun spilte inn første værmelding for TV 2.

Desta Marie reiste rett fra tv-studio til sykehjemmet.

– For meg ble det en veldig rar dag. Det var starten på et nytt kapittel og slutten på et annet – mitt liv med mormor. sier Desta Marie til Hjemmet og legger til at hun fortsatt den dag i dag savner mormor Signe.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Liv Ullmann

Liv Ullmanns dramatiske barndom: Startet livet på flukt

Vedum rammet av alvorlig sykdom