Hjem NyheterTruecrime Det bestialske parteringsdrapet fra 1964 er nå løst

Det bestialske parteringsdrapet fra 1964 er nå løst

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I juni 1964 fant en fisker en avkappet menneskearm ved et grustak i den amerikanske delstaten Ohio. Fire dager senere fant en annen fisker en pose i en kanal like i nærheten. Den inneholdt en torso. Etter hvert ble det også funnet et bein og et menneskehode i den samme kanalen.

Funnene ble identifisert som levningene til den 43 år gamle Daisy Shelton. Nå, 60 år etter, er saken oppklart. 

Miami County Sheriff’s Office kunngjorde nylig at påtalemyndigheten har godkjent å avslutte saken. Sheltons levninger ble identifisert allerede i 1964. Politiet klarte imidlertid ikke å løse saken den gangen. Gjennombruddet kom ikke før i 2017, da et nøkkelvitne identifiserte en mistenkt. 

Vitnet, som døde kort etter å ha meldt seg, ble intervjuet en rekke ganger før sin død. Han hevdet at han så noen drepe Shelton med en hammer, for så å partere kroppen. Kroppsdelene ble deretter kastet i en kanal i en av forstadene til Dayton.

– Det var et helt grusomt drap, selv etter dagens standarder, sier sheriff Steve Lord i Miami County ifølge CBS til den CBS-tilknyttede tv-kanalen WHIO-TV.

Mistenkte i saken nektet først for at han kjente Shelton, men erkjente til slutt at en kasse fra huset hans ble brukt til å frakte bort kroppsdelene til Shelton. Han hevdet at han hadde blitt lurt av vitnet til forbrytelsen, men innrømmet senere at han kunne virke skyldig, og muligens ville bli dømt i retten.

Vitnet som sørget for gjennombruddet i saken avla forklaring til en jury som skulle vurdere om saken skulle opp for retten, men døde før rettssaken ble berammet. Hvorvidt politiet tror dette vitnet på noe vis har medvirket til Sheltons død eller ei, har de ikke uttalt seg om.

Ettersom den mistenkte i saken døde i september 2022, 92 år gammel, kom saken aldri opp for retten. 

– Det er veldig, veldig sjokkerende at et menneske kan gjøre det mot et annet menneske, sier Sheltons barnebarn, Maria Walling. 

Det var henne som fikk telefonen fra politiet, der de informerte henne om at de endelig var klare til å avslutte saken.

– Cold case drap er blant de vanskeligste etterforskerne står overfor. Men det å gjenoppta saker er et avgjørende aspekt for å gi offerets familie en følelse av rettferdighet, selv om det kommer lenge etter at forbrytelsen skjedde, uttalte sheriff Lord.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com