Hjem Fremhevet “Fenrik Aker” om de tøffe dødsfallene som endret livet

“Fenrik Aker” om de tøffe dødsfallene som endret livet

I løpet av 15 dager opplevde Geir Aker, kjent som “fenriken” i det populære tv-programmet Kompani Lauritzen, å miste to av sine aller nærmeste. 

Det er ifølge TV 2 i et intervju med Dorthe Skappel hele Norges tv-Fenrik forteller om vendepunktet i sitt eget liv. Som 28-åring mistet Aker både faren og bestefaren i løpet av 15 dager.

– Da var de to foran meg i køen, plutselig var de borte. Da kjente jeg brått at sånn «Oisann, nå er du først i køen blant mennene i familien», forteller han til Skappel i intervjuet. 

Aker så opp til faren og bestefaren, og tok det tungt da de døde.

– Da ble jeg ganske fort voksen. Da kan man ikke velge bort ansvar, det er der, man kan ikke gjemme seg bak at noen andre ordner opp, det er deg det gjelder, sier han om den tunge opplevelsen. 

Mens farfaren var en godt voksen mann, så døde faren ganske tidlig. 

– Jeg var ikke forberedt på at han skulle bli borte. Man har en forestilling om hvordan livet skal bli, så ble det ikke sånn, sier fenriken. 

Nå er han aktuell med en ny sesong som Fenrik Aker i Kompani Lauritzen. Han har vært et fast innslag i den populære serien, og fikk nesten halvparten av stemmene da publikumsprisen skulle deles ut under Gullruten i 2021.

Aker har gjort seg bemerket som en streng leder, men med glimt i øyet og en rekke gode kommentarer.

Tobarnsfaren tror det er litt tilfeldigheter at det var han som ble plukket ut til å delta i serien. Han gikk over i en sivil karriere i 2005, etter 10 år i Forsvaret. Om han hadde fortsatt militærkarrieren, ville jobben krevd mer reising og kanskje til og med flytting. Aker omtaler det som et verdivalg der han prioriterte å ha mer tid til familien istedenfor videre karriere i kongens klær.

Aker etterlyser også disiplin i samfunnet

– Vi trenger mer disiplin, og vi må begynne i skolen. Det å stille krav i det godes hensikt er blitt skummelt og fremmed. Vi forbinder «ordet» disiplin med noe negativt. Vi lever i et samfunn hvor alle skal med, alle skal få si sitt. Det vet vi innerst inne at ikke går. Men hvem skal lede? Noen må gå foran og vise vei, har Geir Aker uttalt i et intervju med VG.

Der tok han også til orde for en oppdragelsesstil som handler om ikke å alltid være «kompis» med barna.

– Jeg vil ikke være en kuul pappa. Jeg må passe meg for ikke å bli kompis. Hvis barna skal bli gagns mennesker, så trenger de å bli parkert og korrigert. Jeg må ta de kjipe avgjørelsene, fordi jeg er forelder. Det kan gjøre vondt, men det må gjøres. Er du kompis med barna, så er det vanskelig å by på begge hattene, sier han og legger til at det å være tydelig ser ut til å være mangelvare i oppdragelsen i dag.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com