torsdag, februar 27, 2020
Kjendisnytt Det danske kronprinsparet tar med seg en spesiell gjest...

Det danske kronprinsparet tar med seg en spesiell gjest i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

-

Når prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmeres lørdag 31. august, kommer det gjester fra både fjern og nær. Det danske kronprinsparet er selvskrevne gjester. Men de tar med seg en overraskelsesgjest.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tar nemlig med seg deres eldste sønn og tronarving prins Christian på bare 13 år. I tillegg har kronprinsparet barna prinsesse Isabella (12) og tvillingene prins Vincent og prinsesse Josephine (8). Men i år er det altså eldstegutten som får bli med foreldrene på tur. Det skriver det danske Billedbladet.

Prins Christian skal en dag bli konge i Danmark, og han får flere og flere offisielle oppgaver, til tross for sin unge alder.

Dette blir nok en veldig spesiell dag for Christians pappa, kronprins Frederik, siden han er Ingrid Alexandras fadder.

Konfirmeres i Slottskapellet

Prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmeres i Slottskapellet på Det kongelige slott. Prinsessen følger konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet under ledelse av prost Tor Øystein Vaaland og fungerende sogneprest Karoline Astrup.

Konfirmasjonsgudstjenesten i Slottskapellet vil bli forrettet av Oslos biskop Kari Veiteberg og preses i Bispemøtet, biskop Helga Haugland Byfuglien.

Seks faddere

Prinsesse Ingrid Alexandra ble også døpt i Slottskapellet, av biskop Gunnar Stålsett den 17. april 2004. Hun ble båret til dåpen av Hans Majestet Kong Harald.

Ingrid Alexandras faddere er, i tillegg til Hans Majestet, Hans Kongelige Høyhet Kronprins Frederik av Danmark, Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Victoria av Sverige, Hans Majestet Kong Felipe VI av Spania (daværende Prins Felipe av Asturias), Prinsesse Märtha Louise og Marit Tjessem.

Får mange offisielle oppdrag

Ifølge Kongehuset, har prinsessen allerede hatt flere offisielle oppdrag, i tillegg til å være med på slottsbalkongen 17. mai, og på den årlige Holmenkolldagen. I 2016 tente hun ilden under ungdoms-OL på Lillehammer, og i november 2018 døpte hun Norges nye forskningsskip, FF Kronprins Haakon.

Sommeren 2016 åpnet Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark i Slottsparken. Her finnes skulpturer for barn – laget av barn.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...