lørdag, februar 22, 2020
Forskning Det er skadelig for helsen din å sove med...

Det er skadelig for helsen din å sove med en som snorker

-

Sover du sammen med en som snorker? Det er ikke bare irriterende, men rett og slett skadelig for helsen din. Følgene av dårlig søvn er heller ikke bra for parforholdet.

De som har en partner som snorker vet hvor irriterende det kan være. Man blir liggende våken og lytte på den durende lyden som aldri gir seg.

Det er jo ganske innlysende, får man mindre søvn, så går det utover helsen vår. Men hvordan påvirker det helsen vår egentlig? En ny undersøkelse har prøvd å finne svar på akkurat hva som skjer med helsen vår dersom vi til stadighet blir utsatt for snorkelyder.

Større sjanse for fedme og depresjon

Undersøkelsen viser at stadig avbrudt søvn og vekslinger i søvnmønstre øker risikoen for fedme og depresjon.

Når partneren din snorker våkner du gjerne flere ganger om natten. Du kan også våkne delvis uten å være klar over det, eller huske det, fordi du ikke kommer helt opp til overflaten. Men søvnrytmen din forstyrres, og det er ikke sunt.

Når man har søvnmangel kan det igjen føre til at man lettere blir irritert og stemningen i huset blir deretter. Altså, ikke bra for parforholdet.

snorke
Dårlig søvn kan fort gå ut over parforholdet. Foto: Canva

Queen`University i Canada har utført undersøkelsen og har også gjort undereøkelser for å finne ut om hørselen blir påvirket av snorkingen da de undersøkte par som hadde en partner som snorket. Snorkelydene påvirket ikke den som snorket, men partneren fikk hørselskader tilsvarende de skadene som kan oppstå dersom man sover nær en industrimaskin, og da særlig på det øret som vender mot partneren.

Imperial College of Science London har tidligere påvist at høye lyder som snorking kan påvirke blodtrykket ditt. Det kan komme til å stige på natten dersom du har en snorkende partner. Jo høyere lyd, jo høyere blodtrykk. Legene anbefaler derfor at man sover med ørepropper eller i tilfeller med mye snorking flytter inn og sover på et annen rom.

Dette var interessant, men husk – partneren din kan ikke noe for snorkingen!

LES OGSÅ: 6 helsefordeler ved å få nok søvn

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Fireåringer savnet fra barnehage – politiet ber om din hjelp

Fire barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Nesodden kommune. Nå ber politiet om hjelp.  Alle barne er fem år gamle og skal...

Den hjerteskjærende videoen av 9-åringen går verden rundt – dette er konsekvensene av mobbing

En fortvilet småbarnsmor delte denne uken en video av sin ni år gamle sønn. Quaden (9) opplever daglig mobbing og ønsker ikke lenger å...

Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet – forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Er du en av dem som bygger varder når du går på fjelltur? Du er i så fall ikke alene, og dette må det...