Hjem Kjendisnytt Det gamle bildet av dronning Sonja får folk til å sperre opp øynene : De er så utrolig like

Det gamle bildet av dronning Sonja får folk til å sperre opp øynene : De er så utrolig like

At dronning Sonja er populær blant det norske folk hersker det liten tvil om. Vi har samlet noen av grunnene nedenfor. Og i bunnen av artikkelen får du en riktig godbit med et gammelt portrett av dronningen, som viser at hun er utrolig lik et av barnebarna sine!

1. Det gode humøret

Dronning Sonja har stort sett alltid et smil på lur, og hun har virkelig et smil som oser av varme og godhet.

2. Turinteressen

I 2018 deltok dronning Sonja på Tv 2-serien gutta på tur. Dronningen viste seg fra sin beste side gjennom programmet og var unektelig i god fysisk form.

– Det er få i landet som kan matche hennes turinteresse og meritter. Dronningen har vært overalt i landet vårt, fortalte Arne Hjeltnes til TV 2.

Dronning sammen med «Gutta på tur». Foto: Tv 2 / Youtube

3. Stiller alltid opp

Dronning Sonja har vist gjennom en årrekke at hun alltid stiller opp på offentlige arrangementer, i kriser og sorg. Hun er et glimrende eksempel på en folkelig dronning.

4. Folkeligheten

Har du noen gang sett Dronning Sonja passere en folkemengde hvor hun ikke hilser? Etter hva vi kan se virker det som at dronningen er opptatt av å se folket, vise respekt og alltid hilser med et vink til de som har stilt opp for å se henne og kongen.

5. Kjemper for kvinners rettigheter

Dronning Sonja har ved en rekke anledninger engasjert seg for kvinners rettigheter.

TV-aksjonen 2019 hadde som mål å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Dronningen ble beskytter for tv-aksjonen.

– Dronning Sonja har et sterkt engasjement for årets tema, og vi er veldig glade og takknemlige for at Dronningen vil være høy beskytter for årets TV-aksjon, sa generalsekretær Gry Larsen i CARE Norge.

6. Åpenheten

I «Sonja. Samtaler med Dronningen», Alf van der Hagens dronning-biografi, deler Sonja minner fra livet sitt. Men hun skuer også fremover.

I samtalene mellom Dronningen og forfatteren kommer de inn på døden.

Dronning Sonja forteller her ifølge VG at hun ikke er redd for å dø. Hun forteller om hvordan hun har sett at hos flere kunstnere, når de nærmer seg slutten av livet, blir temaene lysere. De bruker blomster og lyse farger.

«Jeg synes det er ganske deilig», sier Sonja i boken om akkurat dette.

«Heller at det er noe lyst og godt foran oss, i stedet for gru og redsel. Det er jo et positivt bilde på at man kommer inn i en lys fase og ser noe lyst fremfor seg.»

I et intervju med avisa sier forfatteren at Dronningen hele sitt liv har hatt en fordomsfri kristen tro.

– Morens tro har vært veldig viktig, sier van der Hagen til VG.

Samtidig har Dronningen opplevd tunge møter med døden alt fra ung alder.

Foreldrenes tap av storebroren, Karl Herman Haraldsen, som døde i en båtulykke kun sju år gammel hang som en skygge over familien i hele Dronningens oppvekst.

Og i 1970 tok dronning Sonjas søster, Gry, selvmord. I biografien om dronning Sonja som kom ut i 2012 valgte dronningen å snakke åpent om at søsteren Gry Henriksen hadde tatt sitt eget liv.

Den slående likheten med prinsesse Ingrid Alexandra

Dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra har alltid hatt et nært forhold. Da prinsessen fylte 18 år holdt dronningen en nydelig tale hvor hun blant annet sa:

«I dag – når vi feirer 18-årsdagen din – er du omgitt av mennesker som elsker deg og vil deg alt godt. Og du skal vite at du alltid kan komme og søke råd og støtte fra alle oss rundt deg. Moren min sa hele tiden: «Det kommer ikke an på hvordan du har det, det er hvordan du tar det. Det har hjulpet meg mye gjennom livet. Og disse ordene vil jeg gi videre til deg i dag.»

Og nå har vi funnet frem et gammelt portrettbilde av dronningen, som viser hvor utrolig lik de også er.

I 1969 ble et portrett tatt av den da 32 år gamle kronprinsesse Sonja. På fotografiet ser vi Sonja iført en gul ballkjole, komplementert med dronning Josefinas diamantdiadem.

Dronning Sonja
Foto: Erik Thorberg/Det kongelige hoff

Og for to år siden, i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag, ble det utført portrettfotografering hvor hun påfallende likner sin bestemor. Se bare på bildet nedenfor!

Ingrid Alexandra
Foto: Ida Bjørvik/Det kongelige hoff
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com