søndag, oktober 24, 2021

Det globale reiserådet oppheves 1. oktober: Dette betyr det for deg

Mest lest nå

1. oktober opphever myndighetene det globale reiserådet og høstferien nærmer seg med stormskritt – Hva betyr det for deg og hva bør du tenke på før du bestiller reise?

– Dette betyr at reiseforsikringen fra 1. oktober også vil gjelde utenfor Europa, med unntak av enkelte land. Vær også klar over at noen land ikke har åpnet for fri innreise, så undersøk det før du bestiller reise, sier skadeforebygger Therese Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind.  


Les også: Restriksjoner på innreise til Norge fjernes gradvis

FHI har nå en liste med hvilke land myndighetene mener det er trygt å reise til, og hvilke som fortsatt har utstedt reiseråd.

– Det blir med andre ord trygt å bestille og gjennomføre reiser til de aller fleste land. Samtidig anbefaler vi alle å gjøre grundige vurderinger før de bestiller. Smittesituasjonen på feriedestinasjonen kan endre seg raskt og det kan innføres lokale restriksjoner, sier hun.   

Hva betyr egentlig fargekartet? 

– Det er viktig at du setter deg inn i innreisereglene til landet du skal til. Du kan bli satt i karantene i landet du reiser til, og dette kan gå ut over hjemreisen din. Vi dekker ikke avbestilling av reiser på bakgrunn av karanteneplikt – verken i landet du skal til eller ved hjemreise, sier Nielsen.  

Les også: En normal hverdag igjen: Norge åpner lørdag klokka 16:00

Fargekartet fra FHI sier nå noe om karantene og hva du må forberede deg på ved utreise og hjemreise. 

Dette er annerledes enn før sommeren, da det såkalte fargekartet fortalte deg hvilke land norske myndigheter mener er trygt å reise til.  

– Mange vi nok bestille en tur til det store utland nå. Samtidig tror vi mange fortsatt tar den kommende høstferien i Norge, sier Nielsen.


UD lanserer reiseapp

Samtidig som regjeringen varslet at de opphever det globale reiserådet lanserte Utenriksdepartementet sin nye app «Reiseklar».

Les også: Nå selges det like mange reiser som før pandemien

Denne skal hjelpe folk med informasjon før reise, registrering av reise og – om man ønsker og tillater det – varsling mens man er på reise.

– Dette hilser vi velkommen. Dette gir økt trygghet til nordmenn i utlandet, avslutter Nielsen.

UD sin app «Reiseklar» kan lastes ned i App store og Google Play.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter