in ,

Det globale reiserådet oppheves – men fortsatt viktig å ta forholdsregler!

To av ti nordmenn skal til utlandet i høstferien. Europeiske Reiseforsikring forteller at de følger myndighetene og gir gyldig forsikring i alle land uten reiseråd.

UDs globale reiseråd oppheves 1. oktober. Europeiske reiseforsikring sier i en pressemelding at det i praksis vil si at nordmenn kan reise til alle land uten reiseråd med gyldig forsikring. 

Les også: En normal hverdag igjen: Norge åpner lørdag klokka 16:00


– Dette er en gledens dag! Endelig kan reiselystne nordmenn igjen skape nye ferieminner i utlandet, med gyldig reiseforsikring i ryggen, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.

Les også: Restriksjoner på innreise til Norge fjernes gradvis

– Samtidig er det viktig at de reisende har i bakhodet at verden fortsatt ikke er slik den var før pandemien, sier Handeland.

Han minner om at lokale regler og restriksjoner kan setter kjepper i hjulene, og det er fortsatt en uavklart smittesituasjon flere steder der ute.

To av ti utenlands i høstferien

En undersøkelse YouGov gjennomførte for Europeiske Reiseforsikring i forrige uke viser at to av ti nordmenn skal utenlands i høstferien, og at halvparten av disse skal utenfor Norden.

Les også: Nå selges det like mange reiser som før pandemien

– Dette tallet viser at reiseaktiviteten er i ferd med å ta seg skikkelig opp, og nå som reiserådet er opphevet i etterkant av undersøkelsen kan tallet fort bli høyere, sier Handeland.

Han sier det er ekstra viktig for forsikringsselskapet å informere kundene om at de bør sette seg godt inn i situasjonen på reisemålet.

– Ingen ønsker at en reise skal bli ødelagt som følge av at man støter på regler eller restriksjoner man burde kjent til på forhånd, sier Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Charlene hasteinnlagt på sykehus igjen

helsereiser

Det globale reiserådet oppheves 1. oktober: Dette betyr det for deg