in ,

Det kan hende du misforstår hunden din helt når den gjør disse tingene

hund med solbriller

Det er ikke alltid slik at en logrende hund betyr en glad hund – eller at en hund som viser tenner er sinna og advarer deg.

– Hunder kommuniserer i hovedsak ved hjelp av kroppsspråk, og kun i liten grad ved hjelp av stemmen. De bruker både halen, munnen, ører, øyne, kroppshår og kroppsholdningen i sin non-verbale kommunikasjon, sier veterinær ved AniCura, Eirin Eikeland, til Nettavisen.

De fleste vet at hunden logrer når den er glad og knurrer for å advare om at den kan bite. Men dette stemmer ikke alltid, forklarer Eikeland.

– Logrende hale betyr ikke alltid glad hund, det kan også bety redd eller nervøs hund. De fleste vet at en hund er aggressiv når den viser tennene, men noen hunder smiler faktisk når de er glade, sier hun.

Noen ganger kan nemlig hunden vise fortennene for å fortelle oss at den underkaster seg og vil hilse.

En annen ting vi ofte feiltolker er når hunden prøver å «glatte over» og dempe situasjonen. For hundeeiere kan det være temmelig provoserende når hunden får kjeft for å ha gjort noe den ikke skal – og så ser den bare bort og gjesper.

– Dette er et såkalt dempet signal; hunden ser bort og gjesper for å vise at den ikke vil krangle med deg og for å roe ned dine signaler, sier veterinæren.

hund i sengen
Det er ikke alltid vi tolker hunden vår rett.

Hun sier det er viktig at man setter seg inn i de viktigste signalene til hunden før man skaffer seg en – og at man må forsøke å lære språket til sin hund og rase best mulig. Ifølge Eikeland vil det alltid være individuelle variasjoner på hvordan de kommuniserer. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hege Schøyen

Hege Schøyens siste uttalelse skaper engasjement

Prinsesse Madeleine deler nye bilder av barna