torsdag, september 23, 2021

Kong Harald fikk spesiell gave under møte med fotballklubb

Mest lest nå

Kong Harald setter fokus på Barne- og ungdomsidretten.

Denne uken besøkte kong Harald fotballklubben Vålerenga. Formålet til kongen var å høre mer om hvordan Vålerenga jobber med barne- og ungdomsidrett.

For kongen vår er opptatt av idrett og den inkluderende arenaen det kan være.


– Det er plass til alle. Det er det fine, sa kongen under besøket ifølge Kongehuset.

Kongen har også et meget godt poeng når det gjelder barneidrett og hvordan den bør være.

– Her behøver man ikke å være så kjempegod. Det viktigste er å ha det gøy med klassekamerater og klubbkamerater, sa Kong Harald.

Kong Harald besøker Vålerenga Fotball. Bak kapteinene Stine Ballisager Pedersen og Jonatan Tollås Nation. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Traff barna

Under kongens besøk traff han utøvere fra alle alderstrinn i Vålerenga. Først ble han ønsket velkommen av barn fra Valle Hovin Idrettsbarnehage. Videre traff han unge spillere, gatelaget og spillere fra a-lagene til herre og kvinnelaget.

Da kongen snakket med barna fikk han også er herlig vitnesbyrd fra en av de 14-år gamle jentene i klubben.

– Det å spille på et lag er som å ha en ekstra familie, sa Elida Næss Sæthre ifølge Kongehuset.

Kongen fikk også høre om hvordan Vålerenga jobber med integrering. I dag har klubben over 1400 medlemmer fra 74 nasjonaliteter. Samtidig jobber klubben med å skape muligheter for ungdom som faller utenfor jobb og studier. Prosjektet kalles «Jobbsjansen» og er i regi stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn.

Fikk gave

Som en avslutning på besøket fikk kong Harald overrekt en Vålerengadrakt med med «HaraldR» og draktnummer V på i gave.

Du kan se bildet av overrekkelsen ved å trykke på pilene i Instagraminnlegget til Kongehuset nedenfor.

Kongen har selv alltid vært glad i idrett og er ofte å se på forskjellige idrettsarrangementer. Selv har han vært en aktiv seiler og blant annet representert Norge i VM i seiling i Mallorca.

Lidenskapen for seiling arvet han av sin far, Kong Olav. Ifølge Kongehuset har høy ferdighet, glede over å konkurrere og dyp kjærlighet til seilsporten vært en del av arven som ble videreført fra Kong Olav til Kong Harald.

Kong Harald har brukt mye tid, innsikt og dyp interesse til oppgaver knyttet til organisering av idretten og opplæring av unge seilere. Kronprinsen var også en av initiativtakerne til opprettelse av Norges Seilforbund som ble stiftet i 1970 og han ble det nye forbunds første formann. Et viktig mål var å gjøre seilsporten mer tilgjengelig, og ikke reservert for personer med tilknytning til KNS og indre Oslofjord.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter