Hjem Dyr Det siste hunden gjorde før hun døde var å finne en ny livsledsager til eieren sin

Det siste hunden gjorde før hun døde var å finne en ny livsledsager til eieren sin

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den 15 år gamle border collien Nelly sørger for at matmor ikke skulle bli alene når hun døde. 

Amerikaneren Adri Pendleton (29) har bodd i Amsterdam i en årrekke. Men da samboerskapet hennes tok slutt, ønsket Adri å dra hjem igjen til California. Noe som var lettere sagt enn gjort: Hunden Nelly, hadde vært en del av livet til Adri siden hun var tenåring. Men Nelly utviklet epilepsi mens de bodde i Nederland. Hunden hadde også fått påvist en mild bilyd fra hjertet. Å plassere sin syke og aldrende venn i lasterommet på et fly var aldri et alternativ for Adri. 

Selv om veterinæren trodde Nelly ville klare seg fint i kabinen med Adri og den andre hunden hennes, Loki, sier Adri til People at hun ikke klarte å finne et eneste flyselskap som ville tillate at en så stor hund som Nelly reiste i kabinen under en transatlantisk 

Hun innså raskt at den eneste måten å få Nelly tilbake til USA var å reise med privatfly. Dermed startet Adri en GoFundMe-kampanje. Den spredde seg som ild i tørt gress på sosiale medier. En av de som så Adris bønn om hjelp var den tyske piloten Niklas Stoeterau.

– Jeg ble rørt og la igjen en kommentar om at jeg kanskje kunne hjelpe til med å få Nelly tilbake til USA, forteller han til People.

Stoeterau, som bodde i Hamburg på den tiden, visste at han kunne frakte Adri og hundene hennes til New Jersey. I tillegg kunne han ha med seg en gjest til rabattert pris.

– Jeg tenkte at det kanskje ikke er California, men det er i det minste på høyre side av Atlanterhavet og kan bringe Adri og Nelly nærmere California, sier han. 

Adri var litt skeptisk da hun fikk henvendelsen, men etter at de to hadde tekstet i nesten to måneder blo hun til. De møttes i Milano, og fikk nesten 15 timer sammen i cockpit. Det som startet som en vennlig håndsrekning ble til mer.

– Det var bare noe med henne. Vi kunne snakke om de mest tilfeldige tingene, og det føles bare enkelt, sier piloten. 

Og Nelly var fan av reisefølget helt fra starten

Tatoveringen på brystet er Nellys faktiske poteavtrykk. Foto: Privat

Etter at de to skilte lag, begynte de begge å tenke mer og mer på hverandre, og det var åpenbart for begge to at gnisten var tent. 

To måneder etter de møttes første gang inviterte Adri Niklas til California. 

I dag er de et par. Men en ting mangler i livet deres: Nelly døde en måned etter at de kom tilbake til California. 

Adri var klar over at hunden hennes var gammel og kanskje ikke ville overleve mye lenger. Hun visste bare at hun ønsket å tilbringe hvert siste sekund med sin elskede Nelly, uansett hvor mange sekunder, minutter, timer, dager, måneder eller år det måtte være.

Og før Nelly gikk bort, sørget hun for at matmor Adri var i gode hender hos Niklas.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com