Hjem Fremhevet Det spesielle med kongefamiliens bilder på 17.mai: – Ikke skjedd siden slutten av 1950-tallet

Det spesielle med kongefamiliens bilder på 17.mai: – Ikke skjedd siden slutten av 1950-tallet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

På nasjonaldagen stilte prinsesse Ingrid Alexandra i hæruniform da kongefamilien hilste barnetoget fra slottsbalkongen i Oslo. Dette markerte en sjelden begivenhet, da det er første gang siden 1959 at en kongelig har båret uniform på balkongen på 17. mai.

Historiker Trond Norén Isaksen forteller til Aftenposten at den siste kongelige som bar uniform på slottsbalkongen på nasjonaldagen, var kong Harald på slutten av 1950-tallet.

– Nåværende kong Harald bar uniform flere år på slutten av 1950-tallet. En gang da han avtjente verneplikt og en gang da han gikk på Krigsskolen. Kronprins Haakon gjorde det aldri, sier Isaksen.

FOTO: HEIKO JUNGE / NTB

Prinsesse Ingrid Alexandra tjenestegjør for tiden i Brigade Nord i Indre Troms. Slottet opplyser til NRK at uniformen hun bar på nasjonaldagen er av typen paradeantrekk 3. Dette er en del av hennes pågående tjeneste og viser hennes dedikasjon til forsvaret.

En annen bemerkelsesverdig detalj ved prinsessens antrekk var bruken av solbriller til uniformen. Kommunikasjonssjef Guri Ofstad Varpe ved Slottet informerte VG om at prinsessen har fått spesialtillatelse fra Sjef Hæren til å bruke solbriller, noe som vanligvis ikke er tillatt.

Tidligere på dagen hilste kronprinsfamilien barnetoget i Asker på Skaugum, hvor prinsesse Ingrid Alexandra hadde på seg en numedalsbunad som hun aldri tidligere har brukt offentlig.

Til bildene nedenfor skriver Kongehuset:

«Strålende vårsol, blomstrende syriner og irrgrønne bjørketrær. Med perfekt ramme om dagen kunne Kongefamilien hilse barn fra 120 skoler fra Slottsbalkongen.

Prinsesse Ingrid Alexandra avtjener førstegangstjenesten og stilte i uniform på balkongen i år.»

Du kan se alle bildene ved å bla med pilene på innlegget nedenfor.

Kongehuset delte også en rekke bilder av kronprinsfamilien.

Kronprinsparet og Prinsesse Ingrid Alexandra møtte barnetoget i Asker utenfor Skaugum i morges.

Prins Sverre Magnus var ikke å se sammen med kongefamilien, da han er russ i år og feirer i år 17. mai sammen med kullet sitt.

Prinsesse Martha Louise delte dette bildet til sine følgere på nasjonaldagen:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com