Hjem Kjendisnytt Det svenske kongeparet deler nytt bilde – en detalj vekker oppsikt

Det svenske kongeparet deler nytt bilde – en detalj vekker oppsikt

Også Sveriges kongefamilie tok en velfortjent pause i påskeferien. Svensk Damtidning rapporterer at den kongelige kalenderen er helt tom frem til den 6. april, noe som gir dem en sjelden mulighet til å nyte ferien i ro og mak.

Påskefeiringen skjer tradisjonelt en uke senere i Sverige sammenlignet med mange andre land, og det er i denne fredfulle perioden kong Carl Gustaf og dronning Silvia har valgt å dele en påskehilsen fra deres kjære feriested i Storlien.

Bildet som ble delt på første påskedag, viser kongeparet foran en idyllisk bakgrunn av snødekte trær under en klar blå himmel. Men det er en spesiell detalj ved bildet som har fanget alles oppmerksomhet.

Foto: Instagram

Det som har vakt oppsikt er ikke selve landskapet eller den kongelige poseringen, men heller dronning Silvias antrekk. Dronningen er iført en blå skidress som øyeblikkelig blir gjenkjent av de med et observant øye. Det spekuleres i om dette kan være den samme skidressen hun har brukt på tidligere skiferier i årene 1988 og 1994.

Hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, bekrefter i et intervju med Expressen at dronning Silvia ofte gjenbruker klær, noe som ikke bare er bærekraftig, men også prisverdig.

– Det er ikke umulig. Dronningen gjenbruker mye av klærne sine. Det er bærekraftig og bra, sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren i et intervju med Expressen.

Dette understreker en viktig praksis innen kongefamilien, hvor både dronning Silvia og kronprinsesse Victoria er kjent for å gjenbruke sine garderober ved flere anledninger.

Dronning Silvia og kronprinsesse Victoria. Dette bildet er også tatt i Storlien på påskeferie, men for 30 år siden. Foto: Anders Wiklund/NTB

Betydningen av gjenbruk av klær

Gjenbruk av klær er ikke bare en trend blant kongelige, men en viktig praksis som bidrar til en mer bærekraftig verden. Ved å gjenbruke klær reduserer vi behovet for ny produksjon, som igjen fører til lavere forbruk av naturressurser, reduserte utslipp og mindre avfall. I tillegg kan gjenbruk bidra til å bevare kulturarv og historie, som demonstrert ved kongefamiliens valg av antrekk. Det sender et kraftfullt budskap om verdien av bærekraftighet og ansvarlighet i forhold til våre forbruksvaner.

Gjenbruk av klær er en enkel, men effektiv måte å bidra til en grønnere planet, og når offentlige figurer som kongefamilien leder an eksemplet, inspireres flere til å følge etter.

LES OGSÅ: Hva skjer egentlig med klærne du gir Fretex til gjenbruk?

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com