Hjem Nyheter Det var Finn (7) som døde etter trafikkulykke i Kristiansand

Det var Finn (7) som døde etter trafikkulykke i Kristiansand

Del
X

I en dypt tragisk hendelse har samfunnet i Kristiansand blitt rammet av sorg etter at det ble kjent at syv år gamle Finn Matre Langeland omkom i en trafikkulykke på torsdag. Ulykken fant sted på Torridalsveien. Den unge guttens død er bekreftet av politiet, som har frigitt hans navn og bilde i samråd med de pårørende.

Finn ble hastet til sykehus etter å ha blitt påkjørt av et vogntog, men hans liv sto ikke til å redde, og han ble bekreftet død kort tid etter ankomst. Dette har etterlatt et dypt sår i lokalsamfunnet, og politiets operasjonsleder, Tom Einar Gausdal, beskrev hendelsen som dypt tragisk, spesielt med tanke på at et barn hadde mistet livet.

Sjåføren erkjenner ikke straffskyld

Sjåføren av vogntoget er nå siktet for uaktsom forvoldelse av død under straffelovens paragraf 281. Til tross for anklagene, har sjåførens forsvarer, Nils Anders Grønås, uttalt til media at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Grønås påpekte at sjåføren er sterkt preget av hendelsen, og at han ennå ikke har tatt stilling til spørsmålet om skyld. Det skriver TV 2.

Samhold i sorgen: Minnemarkering på Lovisenlund Skole

Ordfører i Kristiansand, Mathias Bernander, og lokalbefolkningen har uttrykt sin sorg og medfølelse over tapet av et ungt liv. Som et tegn på samhold og sorg, organiserte Lovisenlund skole, hvor Finn var elev, en minnemarkering fredagen etter ulykken. Skolens rektor, Cecilia Mossige Johansen, fortalte om hvordan samfunnet kommer sammen for å støtte hverandre og de pårørende i denne vanskelige tiden.

Under dagens fotballkamp mellom Start og Sandefjord, ble Finn Matre Langeland hedret.

Christopher Langeland, guttens far, har lenge vært en nøkkelfigur i fotballklubben Start.

Slik hedret supporterne Finn før dagens kamp. Foto: Ik Start


Det tragiske dødsfallet har etterlatt et dypt inntrykk i Kristiansand, og viser hvor raskt liv kan bli revet bort. Samtidig har tragedien også vist styrken i et samfunns evne til å samle seg i sorgen og støtte de som er hardest rammet. Mens rettsprosessen rundt sjåføren fortsetter, vil samfunnet fortsatt minnes Finn Matre Langeland og de lyse øyeblikkene han brakte til livene de han berørte.

Mange har omtalt det tragiske dødsfallet på sosiale medier. Blant dem tidligere fotballspiller og nå fotballekspert Jesper Mathisen. Han skriver:

«De beste går først, Finn❤️

Verdens beste kompis og lagkamerat.

Så uendelig trist. Så umulig å forstå. Så utrolig urettferdig.

Vi må alle huske på hva som faktisk betyr noe her i livet. Vi må prioritere hardere. Vi må leve mens vi kan.

Slik Finn gjorde hver eneste dag i 7 år❤️»

Våre tanker går nå til familien som må oppleve det vanskeligste mann kan forestille seg. Hvil i fred Finn.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com