Hjem Historier fra livet Det var hans første bursdag som enkemann – så overrasket butikken stamkunden sin

Det var hans første bursdag som enkemann – så overrasket butikken stamkunden sin

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da Jørgen Seit Jespersen (72) mistet kona gjennom 50 år bestemte personalet i lokalbutikken der han handler hver dag seg for at de ville muntre opp Jørgen med en hyggelig overraskelse.

Videoen av Jørgen har gått viralt, og er omtalt av en rekke medier, blant annet dansk TV 2. Du kan se den rørende videoen nederst i saken.

Videoen starter med at de butikkansatte gjør seg flid med å male en banner der det står «Til lykke Jørgen 72». Betjeningen på Rema 1000 i den danske byen Valby, må ha vært tidlig på plass denne dagen, for det er rigget skjulte kameraer og hyret inn et egent kamerateam.

– For kort tid siden mistet han sin kone etter at de hadde vært gift i mer enn 50 år. Vi vil gi Jørgen en ekstra oppmuntring på fødselsdagen, sier Max Skov Hansen som er kjøpmann på Rema 1000 Valby.

Mens alle planene for den store overraskelsen er klare så er det likevel ett stort usikkerhetsmoment i planen: Det er om Jørgen faktisk vil komme til butikken for å handle denne dagen. Det er fødselsdagen hans, og Max er ikke sikker på om 72-åringen kanskje har andre planer. Men om han kommer – vel da har alle som jobber på nærbutikken der Jørgen pleier å handle planene klare.

Skjulte kameraer i grøntavdelingen

I butikken er det satt opp en rekke skjulte kameraer, og bak frukt- og grøntavdelingen ser vi et kamerateam som forsøker å gjemme seg bak en stolpe.

Og det viser seg: Jørgen kommer. Når jubilanten spaserer inn i butikken får alle som står klar til å gjøre stas på han tegn om å gjøre seg klare. Vi ser Jørgen ta med seg en handlekurv.

Han passerer det ene kameraet som er satt opp. Når han kommer inn i frukt- og grøntavdelingen begynner plutselig den ene mannen som sorterer frukten å plystre bursdagssangen. Deretter synger en kvinne «I dag er det Jørgens fødselsdag. Hurra, hurra, hurra».

Litt usikker på om det er hans bursdag de mener

Jørgen selv ser ut til å være litt i villrede og skjønner nok ennå ikke helt at det er han de er der for å gjøre stas på.

Kvinnen fortsetter å synge «Han helt sikkert en gave får, som han har ønsket seg i år».

Jørgen fortsetter rundt i frukt- og grøntavdelingen uten å si noe. Men er helt tydelig litt forundret idet damen fortsetter sangen med «Med deilig sjokolade og kaker til!»

Idet han skal til å forlate grøntavdelingen stemmer alle kundene i butikken i med «Nå smiler han, han er så glad hurra, hurra, hurra».

En tydelig berørt Jørgen må nesten stanse opp her. For det er absolutt ingen tvil om hvilken Jørgen de synger bursdagssangen for. Butikkbetjeningen kommer gående med banneren der de ønsker han til lykke med dagen. Når Jørgen gir en av damene som har sunget for ham en klem, flyr konfettien ned fra taket.

Hadde kjent seg litt ensom – men ikke nå mer

– Jeg er helt overveldet, sier jubilanten selv.

– Det skal du ikke være Jørgen. Vi er glade for at du kommer hver dag. Du har ikke hatt det helt topp i det siste, så vi vil gi deg en god fødselsdag. Vi er jo litt familie.

– Det er vi, bekrefter en fortsatt ganske forundret Jørgen.

Deretter takker han alle i butikken som har sunget og vært der for å gjøre stas på ham.

Kjøpmann Max har forståelse for at Jørgen nok er litt fortumlet etter det hele.

– Dette var jo det siste jeg hadde forestilt meg, derfor ble jeg så overveldet, sier Jørgen Seit Jespersen.

Han legger til:

– I morges følte jeg meg så ensom, men det gjør jeg jo ikke lenger, sier jubilanten.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com