På mandag kom den triste nyheten om dødsfallet til visesanger Lillebjørn Nilsen. Nå begynner ting rundt bisettelsen å bli klart.
– Lillebjørn Falk Nilsen sovnet stille inn lørdag kveld den 27. januar med sine nærmeste rundt seg, skrev plateselskapet hans i en pressemelding.
Lillebjørn Nilsen ble født 21. desember i 1950 i Oslo, og ble 73 år gammel. Plateselskapet opplyser ikke noe om dødsårsak.
Nilsen omtales i meldingen som en av Norges fremste visesangere og låtskrivere innen sin sjanger, og har ifølge Dagbladet fått tildelt Prøysenprisen, Oslo bys kunstnerpris, Oslo bys kulturpris og seks Spellemannpriser, blant annet hedersprisen.
Wikipedia skriver at Lillebjørn Nilsen er blant annet kjent for låter som «Barn av regnbuen», «Far har fortalt», «Tanta til Beate», «Se alltid lyst på livet», «Stilleste gutt på sovesal 1» og «Alexander Kiellands plass».
Begravelsen blir ikke på statens regning
NRK skriver torsdag at Lillebjørn Nilsen ikke begraves på statens regning.
– Lillebjørn Nilsen begraves ikke på statens bekostning. Det er svært få personer som blir begravet på statens bekostning, sier konstituert kommunikasjonssjef Anne Nordskog til kanalen.
Siden 1881 er det bare rundt 100 personer som har fått dekket begravelsen av staten. Den siste blant disse var Shabana Rehman.
Nordskog forklarer videre at det ikke er noen spesielle regler som gjelder her, men at det er en løpende vurdering av statsråder i de aktuelle tilfellene.
– Beslutningen tas av statsministeren i samråd med aktuelle statsråder. Alternativer til begravelse på statens bekostning kan være at regjeringen er representert i begravelsen og sender krans, sier hun.
Mange reagerte på nyheten og mente at Lillebjørn Nilsen absolutt burde være en som fortjente begravelse dekket av staten.
Bisettelsen blir 9 februar
Nå er det avklart at selve bisettelsen finner sted 9. februar i Oslo rådhus.
– Lillebjørn Nilsen hadde helt spesielle bånd til Oslo og Oslos innbyggere, sier ordfører Anne Lindboe i en pressemelding torsdag.
– Gjennom sitt musikalske talent og tekster har han etterlatt en varig arv, og han vil bli husket som en kunstner som formidlet byens puls og hjerte. Vi ønsker å hedre ham spesielt, derfor åpner vi denne gangen Rådhuset for en æresbegravelse.
Det betyr at alle som vil komme har mulighet til det.
Familiens ønsker ikke blir tatt foto eller filmopptak i Rådhushallen under bisettelsen.
Kommunen opplyser videre at utgiftene for bisettelsen vil deles mellom Oslo kommune og familien.