torsdag, januar 23, 2020
Viralt Dette armbåndet kan gi deg støt om du spiser...

Dette armbåndet kan gi deg støt om du spiser for mye søtsaker eller fastfood

-

Er du som meg så vet du at suget etter godteri eller fastfood jevnlig melder seg. Et nytt armbånd skal visstnok være behjelpelig med å begrense inntaket.

Armbåndet som blant annet er omtalt av svenske Aftonbladet kan nemlig gi deg elektrisk støt dersom du spiser for mye søtsaker eller fastfood.

godteri
En fristende skål, hvor man lett overspiser. Foto: Pixabay

Pavlok 2

Armbåndet som finnes hos Amazon heter Pavlok 2 og er laget for å hjelpe mennesker med å kvitte seg med dårlige vaner.

Som man forstår av navnet har oppfinneren latt seg inspirere av den russiske fysiologen Ivan Pavlov som er kjent for å ha oppdaget fenomenet klassisk betinging da han forsket på hunder.

armbånd
Dette armbåndet gir deg støt om du spiser for mye godteri eller fastfood. Foto: Amazon

Kan brukes for å bli kvitt dårlige vaner

Pavlov fant ut at hunder produserer spytt når de skal få mat. Forskeren begynte derfor å ringe med en klokke hver gang hundene skulle få mat. Etterhvert oppdaget han at hundene dannet spytt bare de hørte lyden av klokken, uansett om de fikk mat eller ikke.

Forskningen til Pavlov har inspirert produsenten av Pavlov 2 til å lage et armbånd som skal gi mennesker en vond erfaring når man utfører sine dårlige vaner.

Aftonbladet skriver at armbåndet har mange funksjoner og kan stilles inn på en rekke dårlige vaner. Man kan for eksempel bruke armbåndet som vekkerklokke, det kan gi deg støt på et tidsinnstilt tidspunkt, eller det kan gi støt når du biter negler.

Om du vil bli kvitt vanen med søtsaker eller fastfood må du enten være disiplinert nok til å gi deg selv støt hver gang du overspiser, eller du kan alliere deg med en venn eller partneren din som får kontroll over armbåndet og kan gi deg støt når du overskrider spisingen.

fastfood
Hva med å la en venn gi deg støt hver gang du spiser for mye fastfood? Foto: Pixabay

Tanken bak armbåndet er at om du får støt nok ganger når du utfører en spesiell handling, vil underbevisstheten din etterhvert styre unna denne handlingen og ikke ønske den burgeren, det smågodtet eller for den saks skyld; den snusen.

Har du noen venner som hadde hatt bruk for dette armbåndet? Tips dem om artikkelen da! 

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at...

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...