Hjem Nyttig Dette betyr det hvis du ser noen med disse skoene

Dette betyr det hvis du ser noen med disse skoene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Har du noen gang snublet over en kant eller stubbet tåen på fortauet? Det kan skje hvem som helst. For de med perfekt syn kan verden noen ganger være en utfordring å navigere i. Men prøv å forestille deg hvor mye vanskeligere det ville være hvis du var synshemmet eller blind.

Personer som er synshemmede, stoler ofte på en stokk for å unngå å støte på objekter, eller de kan ha en spesialtrent førerhund for å lede dem trygt. Nå finnes det en banebrytende løsning som kan hjelpe de som er synshemmede eller blinde.

Tenk deg å ha et par sko med innebygd avansert teknologi som varsler deg når du nærmer deg hindringer som kanter, parkerte biler, andre fotgjengere eller andre ting i veien. Det er som å ha en sensor i bilen som varsler deg om potensielle blindsoner, nærhet til andre kjøretøy eller veikanter.

Innovativ løsning fra Østerrike

Tec-Innovation, et østerriksk selskap, har utviklet en revolusjonerende løsning kjent som InnoMake. InnoMake er et par sko spesielt designet for synshemmede. Disse bemerkelsesverdige skoene har innebygde sensorer som oppdager hindringer og varsler brukeren gjennom lyd- eller vibrasjonsfeedback. Sensoren passer komfortabelt i en spesiell lomme i skoene og har en rekkevidde på opptil 4 meter, noe som gir brukeren god tid til å reagere og justere kursen.

Bildekreditt: Tech Innovation YouTube

Praktisk og brukervennlig

Skoene har et oppladbart batteri som kan vare opptil en uke før det må lades opp. Når batteriet er lavt, kan det fullades på tre timer, slik at brukerne kan stole på skoene konsekvent.

Denne smarte nyvinningen fra Tec-Innovation gir synshemmede ekstra sikkerhet og uavhengighet når de navigerer omgivelsene sine, reduserer risikoen for ulykker og forbedrer deres generelle mobilitet.

Tilpasning via en app

Ved kjøp av et par InnoMake-sko, får brukerne tilgang til InnoMake-appen uten ekstra kostnad. Selv om skoene kan brukes alene, tilbyr appen ekstra tilpasningsmuligheter. Brukerne kan justere avstanden for varslinger, fra 0,5 til maksimalt 4 meter.

Bildekreditt: Tech Innovation YouTube

Sensoren i skoene er designet for å være vanntett, slik at teknologien fungerer selv i regn eller våte forhold. I tillegg, når brukerne aktiverer intelligent modus, oppdager sensoren smart når brukeren sitter og går automatisk i dvalemodus til brukeren reiser seg og begynner å gå igjen.

For å se hvordan de fungerer i praksis, se videoen nedenfor:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com