Forsiden Hjernetrim Dette bildet tester din logiske tenkemåte

Dette bildet tester din logiske tenkemåte

Før i tiden hadde man ikke google. Man kunne ikke få svar på alle spørsmål med noen få tastetrykk. Tidligere opplært kunnskap var kanskje enda viktigere enn det er i dag. Dette bildet er hentet fra en gammel sovjetisk lærebok. Poenget var å lære seg en logisk måte å bruke hjernen på.

Hvordan klarer dagens befolkning denne testen som opprinnelig er laget for barn? Vi kan gi et hint: her må man ha øye for detaljer. De aller færreste klarer å svare riktig på alle spørsmålene.

Studer bildet under, se om du klarer å svare riktig på alle 9 spørsmålene. Svarene er skrevet under bildet, så pass på å ikke scrolle for  langt ned!

1. Hvor mange mennesker bor i denne leiren?
2. Når ankom de: I dag eller for et par dager siden?
3. Hvordan kom de seg til denne plassen?
4. Er det langt til bebygd område?
5. Fra hvilken retning blåser vinden: sør eller nord?
6. Hvilken tid på døgnet er det?
7. Hvor er Alex og hva gjør han?
8. Hvem hadde plikttjeneste i går? (Angi navn)
9. Hvilken dag er det idag?

Foto og kilde: Jointhetravel
Foto og kilde: Jointhetravel

Svar:

1. Hvor mange mennesker bor i denne leiren?

Det bor fire mennesker i leiren. Man kan se fire skjeer ligge på teppet, og fire navn står på tjenestelisten.

2. Når ankom de: I dag eller for et par dager siden? 
For et par dager siden. En edderkopp har hatt tid til å spinne et spindelvev mellom teltet og treet.

3. Hvordan kom de seg til denne plassen? 
Med båt. Årene står lent mot trestammen.

4. Er det langt til bebygd område?
Nei det kan ikke være langt. Nede til venstre kan man se en høne som tripper rundt, dette indikerer at det må finnes en bebodd plass i nærheten.

5. Fra hvilken retning blåser vinden: Fra sør eller nord? 
Vinden blåser fra sør. Flagget på teltet viser hvilken vei vinden blåser. Men hvordan vet man hvilke retning som er hvor? Se på treet – greinene som vokser mot sør er vanligvis lenger…

6. Hvilken tid på døgnet er det
Det er morgning. Basert på det forrige svaret så vet vi hvilke retning som er sør og nord. Da kan man også finne ut av øst og vest, og se på skyggene for å få vite når på døgnet dette er.

7. Hvor er Alex og hva gjør han? 
Alex fanger sommerfugler. Man kan se håven bak teltet.

8. Hvem hadde plikttjeneste i går? (Angi navn)
Colin hadde tjeneste i går. Han leter etter noe i ryggsekken(som er merket med C). Alex fanger sommerfugler, og James tar bilder (om man ser nøye kan man se et kamerastativ stikke opp av vesken som er merket med J). Det innebærer at Peter har tjeneste i dag, mens Colin hadde det i går.

9. Hvilken dag er det idag?
I følge tjenestelisten er det den 8 august. Peter er i tjeneste og en vannmelon ligger på bakken. (Vannmeloner modnes i august).

Vi skal ærlig innrømme at selv klarte vi knapt å svare på et eneste spørsmål. Man kan jo undre seg når man tenker over at dette er laget til barn. Klarte du noen selv? Del gjerne med vennene dine, så får du se om det er noen smartinger blant dem!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...