Hjem Familie Dette ble ferievinneren for småbarnsfamiliene

Dette ble ferievinneren for småbarnsfamiliene

Reiser du med barn i sommer? Da er sannsynligheten høy for at du skal til Hellas.

Hellas troner ikke bare listen over sommerens mest populære reisemål fra hele landet, men også blant barnefamiliene. Det overrasker ikke reiseekspertene i Apollo, som er Nordens største arrangør av reiser til storfavoritten.

– Hellas har en unik evne til å kunne innfri enhver feriedrøm, men spesielt for barnefamiliene. Langgrunne strender, koselige byer, en tilbakelent atmosfære og ikke minst en enorm gjestfrihet er noen av grunnene til at barna stortrives her. Og glade barn gir glade foreldre, sier kommunikasjonssjef i Apollo, Beatriz Rivera.

Velger etablerte reisemål

Øverst på årets ferieliste er det ikke overraskende veletablerte reisemål som utmerker seg blant de som reiser med små barn, og Kreta og Rhodos seiler frem som soleklare favoritter.

Med direktefly fra hele landet, et bredt hotelltilbud og et mangfold av opplevelsesmuligheter er det nemlig vanskelig å slå klassikerne.

På Kreta har familiene for lengst lagt sin elsk på Chaniakysten, hvor strendene er like lange og myke som aktivitetstilbudet er bredt. De små stortrives på steder som Platanias, Agia Marina og Agii Apostoli, men også den mer uberørte feriebyen Plakias utmerker seg i år.

På Rhodos er det sør-, eller østkysten som gjelder, med feriebyer som Kalithea og Faliraki, Afandou og Kolymbia. Her venter blant annet Europas største badeland, noen av øyas fineste strender og kort vei til spennende severdigheter.

Kombinasjonsreiser i vinden

En ny reisetrend som utmerker seg blant familiene i år, er kombinasjonsreiser og øyhopping.

Interessen rundt reiseformene øker spesielt blant familier med litt større barn og tenåringer, og øverst på topplisten finner vi Kykladene. Øygruppen er ypperlig for nysgjerrige, rastløse og badeglade skolebarn, men Naxos og Paros utgjør den mest populære kombinasjonen.

– Blottet for Mykonos’ jetsetter vibber og Santorinis glamourfaktor, er dette øyene for de som foretrekker gylne sandstrender, genuin småbyidyll, flott natur og en tilbakelent atmosfære – alt familiene ofte etterspør, forteller Rivera.

Også den eventyrlige regionen Epirus på det greske fastlandet er blitt en familiefavoritt. Her lokker Parga med sine langgrunne strender og småbyidyll, Sivota med sitt krystallklare badevann og mengder med aktivitetsmuligheter og fjellandsbyene i Zagoria for helt unike friluftsopplevelser.

Apollos topp 5 reisemål i Hellas for familier i sommer:

  1. Kreta
  2. Rhodos
  3. Epirus
  4. Kykladene
  5. Kos
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com