Hjem Kjendisnytt Dette ble vinneren av årets «Farmen kjendis»

Dette ble vinneren av årets «Farmen kjendis»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ørnulf Høyer røk ut i semifinalen, og det var Trond Moi og Sofie Karlstad som sto igjen som finalister i en nervepirrende finale.

Alexander Sæterstøl (27), Ingrid Vik Lysne (31) og Christopher Mørch Husby (33) ble slått nær målstreken i onsdagens episode.

Dermed var det Sofie Karlstad (25), Ørnulf Høyer (61) og Trond Moi (53) som sto igjen da det var klart til semifinale i Farmen.

De skulle konkurrere i tørrmuring og melkespannholding, skriver Nettavisen.

I første konkurranse er det Moi som stikker av med seieren og stikker dermed av med første finaleplass, mens Karlstad og Høyer må møte hverandre i melkespannholding.

En litt ukonsentrert Høyer treffer imidlertid stålrammen med det ene melkespannet etter noen minutter. Den siste finaleplassen går dermed influenseren Sofie Karlstad.

– Jeg er så forbanna på meg selv, at det går an å ikke følge med? Det hadde ikke vært surt å ryke hvis jeg røk av de rette grunnene, men dette her var jo tullete, det er ikke lov. Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarer å gjøre en slik tabbe, sier Høyer i episoden.

Dødt løp etter tinget hadde stemt

Da tinget skulle stemme over hvem de ønsket å se videre, ble det dødt løp mellom Sofie Karlstad og Trond Moi.

Stillingen var dermed 1-1 da de gikk i gang med oppgavene.

Først skulle de to finalistene sette sammen en separator for å lage fløte. Både Trond og Sofie klarte oppgaven med glans.

Trond får forsprang

Hyttene deltagerne overnatter i når de skal i tvekamp ligger i et annet fylke. I oppgave to skulle deltagerne fortelle hvilke to fylker det dreier seg om. Trond klarte å hale inn et poeng til mens Sofie ikke hadde helt rett.

På det tredje spørsmålet svarte ingen av deltagerne riktig, og dermed var Trond fortsatt et poeng foran Sofie.

Den fjerde oppgaven var å veve et bokmerke på 15 minutter. Ingen av deltagerne fikk godkjent bokmerket sitt.

I oppgave fem fikk finalistene besøk av musikere som fremførte Appenzeller Jodler. Og de to finalistene skulle si hvilke urter Farmen Kjendis-deltagerne hadde brukt da de skulle lage ost. Heller ikke her ble det poeng på noen av deltagerne.

Det sjette spørsmålet var hvem som hadde skrevet bøkene om alpejenta Heidi. Svaret var Johanna Spyri. Det visste ingen av de to deltagerne. Dermed beholdt Trond ettpoengs-ledelsene.

Sprøsmål sju var hvilken yrkesgruppe som var kjent for å ha benyttet seg av St. bernhardshunder, og avlet frem rasen. Her svarte Trond munker, som var det riktige svaret, og økte dermed ledelsen til 4-2.

Sofie hadde ingen feilmargin å gå på

Dersom Trond klarte den åttende oppgaven og ikke Sofie, så ville Trond vinne. Alle andre utfall resulterte i at begge gikk videre. De to finalistene måtte jobbe på spreng for å få tre nagler ned i en stokk. Trond ble først ferdig, men Sofie ga seg ikke. Mens Trond sto og heiet på henne klarte også Sofie å hamre ned alle naglene – kun sekunder før tida var ute. De fikk dermed et poeng hver.

Da det var to oppgaver igjen var stillingen 5-3 i Tronds favør.  Dersom det ble uavgjort, eller Sofie svarte feil, ville Trond vinne.

De ble spurt om et annet navn på smørblomst. Sofie svarte engsoleie, som var rett. Men Trond klarte også oppgaven – og ble dermed vinneren av den sjuende sesongen av Farmen Kjendis.

Ventet ikke å vinne

– Jeg gikk ikke inn for å vinne. Jeg gikk inn for å prøve å være der i hvert fall et par uker, for å få opplevelsen av å være på det kjøkkenet. Det var mitt store mål, sier han til TV 2og legger til:

– Alt etter to uker, det var bare ren bonus.

Han hadde få tanker om å vinne helt fram til finaleuken. Da begynte det å snike seg inn noen få tanker. Likevel var ikke dette målet hans.

– Jeg prøvde å lage mest mulig god stemning. Det var ikke å vinne på liv og død, forteller kjendiskokken.

Moi beskriver finalen mot Karlstad som mye mindre nervepirrende enn han hadde trodd.

– Vi hadde en utrolig fin avslutning siste kvelden. Vi unnet hverandre seieren og var veldig avslappet til det. Vi hjalp hverandre med spørsmål underveis og oppgaver. Jeg tror ikke det er så mange finaler der folk heier på hverandre på den måten jeg og Sofie gjorde, sier han.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com