in

Dette bør du IKKE gjøre med CV-en din

Foto: Unsplash

Det å søke ny jobb er noe mange synes er vanskelig, og spesielt når det kommer til å skrive en god CV. Dette er nemlig det som står mellom deg og den nye jobben din, og det kan være vanskelig å vite hva man skal gjøre hvis man ikke blir invitert på intervju. Mest sannsynlig er det blant annet fordi du gjør en av disse feilene i CV-en din. Under skal du få en liste med de mest vanlige feilene når man skriver en CV, slik at du slipper å begå dem selv, og øker sjansene dine for å bli invitert på intervju.

01 Du lager CV-en din i word, uten å bruke en mal


Det å se på et CV eksempel kan være utrolig nyttig når det kommer til å skrive en skikkelig bra CV. Hvorfor? Fordi det rett og slett hjelper deg langt på vei når det kommer til å skrive en bra CV. Dette gir deg en mal som gjør at du vet hva som skal stå hvorfor dette er ikke tilfeldig, og hjelper deg rett og slett med å unngå mange av de feilene som er lenger ned på denne listen.

02 Du bruker alltid samme CV

Noen ganger hjelper det også å finne inspirasjon i alle de forskjellige jobbene man kan få. Det er mange unike jobber på markedet, og det å faktisk sette sammen en CV som passer til den jobben du søker på, er noe av det aller viktigste du kan gjøre når det kommer til å øke sjansene dine for å faktisk få jobben. Noen ganger er det til og med slik at det lønner seg å inkludere erfaringer som kanskje ikke er direkte jobbrelatert heller. Det er mange som tenker en CV litt for tradisjonelt, og dette avhenger selvsagt av bransje, men det å tenke litt bredere er noe som kan hjelpe deg. Ha gjerne flere CV-er til forskjellige jobber.

03 Du lener deg for mye på søknaden din og legger lite energi i CV-en

Når det kommer til dette med å skrive en god CV, er det mange som tenker at den bare skal være faktabasert, mens all motivasjonen skal ligge i søknaden. Men det mange vet, er at de fleste ser på CV-en din først, og deretter søknaden. Så hvis de ikke liker CV-en, leser de ikke alltid søknaden. Så legg mye energi i denne. Akkurat som at det er ting du ikke bør gjøre med CV-en din, er det også ting du ikke bør gjøre når du blir kalt inn til intervju og begge deler er ting som du kan bli bedre til når du øver deg.

04 Den er for lang eller for uoversiktlig

Mange skriver ALT de har gjort i CV-en sin. Dette kan virke som det riktige å gjøre, men dette gjør det faktisk vanskelig å danne seg et inntrykk av hva du kan. Hold CV-en din kort, skarp og engasjerende. Gjør det helt tydelig hva du kan, og hva du kan bidra med til jobben. Håndplukk erfaringene som passer til jobben du søker på.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Arve Tellefsen

Arve Tellefsen: – Jeg hadde ikke sett det for meg å bli alene så seint i livet

Durek Verrett: – Jeg har alltid ønsket å støtte forloveden min Märtha Louise, og jeg ønsker at hun skal være lykkelig