in ,

Dette er årets julekalender fra NRK – sniktitt på den her

Foto: Monster/NRK

«Kristiania magiske tivolitheater» er et storslått juleeventyr fra gamle dager, den gang Norges hovedstad het Kristiania.

NRK lover magi, vennskap, kjærlighet og en hel del spenning hver eneste dag frem til julaften. (Du kan se traileren nederst i saken)

I serien møter vi ti år gamle Luka som vokser opp i fattigstrøket i Vika, rett i nærheten av Kristiania Tivoli.

Luka har alltid fått høre at tivolistrøket ikke er et sted for unger, men når han en dag forviller seg inn der og til tivoliets magiske teater, oppdager han en fantastisk verden han aldri har opplevd maken til.

Luka blir stadig vekk presset av bøllene i Vikapakket som vil ha ham til å stjele for dem. Han er nemlig fingernem og kjapp, men han er ingen lommetyv, så i stedet for å stjele, stikker han av fra pøblene og søker tilflukt i det mystiske teateret lengst inne i Kristiania Tivoli.

Men farer truer, og det blir opp til Luka og hans nye venner å slå seg sammen i kampen for å redde deres kjære teater fra den slemme og styrtrike overklassekvinnen Erle Butenschøn, spilt av Lena Kristin Ellingsen.

Lukas Langmyr Mabin (11) fra Kolbotn spiller Luka. Han landet hovedrollen bare uker før innspillingen startet. Lukas forteller at det finnes flere likhetstrekk med karakteren han spiller i årets julekalender, ikke bare at de tilfeldigvis heter nesten det samme.

– Vi er begge tøffe og tør å gå foran mange mennesker på et teater for første gang. Jeg tror vi begge er snille, men Luka er enda snillere enn meg. Han tenker på alle andre før seg selv, sier han.

Mehetabel Natnael Hailu (13) fra Oslo spiller Gabrielle, ei tøff jente med bein i nesa.

Hun har full kontroll og en naturlig leder i flokken av foreldreløse teaterbarn som bor og jobber på tivolitheatret. Gabrielle er tøff på utsiden, men bærer på en stor hemmelighet som hun ikke har delt med noen, før hun møter Luka.

Mehetabel hadde mange gode opplevelser på skuespillersettet av «Kristiania magiske tivolitheater».

– Mitt beste minne er siste innspillingsdag. Da var alle sammen samlet og vi koste oss skikkelig! Vi fikk gaver og kort, godteri, brus og pølser. Vi barna fikk også lov til å ta på alt i sminkerommet, både parykker, sminke og hårfarge, forteller hun.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Fredag tok familie og venner farvel etter ulykken i Tokagjelet

Line Vold

Ny risikovurdering fra FHI: Stor sannsynlighet for økende epidemi